E-books

Wil jij e-books lezen? Als Bibliotheeklid kun je e-books lenen bij de online Bibliotheek met een Jeugdpas, Minipas Plus, Basispas of een Sterpas.

Ruim 30.000 e-books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 30.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Lezen op 3 manieren

Je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Direct op je e-reader. Of online via je pc of laptop.

Gratis toegang

Bibliotheekleden met bovengenoemde passen hebben toegang tot de collectie van de online Bibliotheek. Afhankelijk van je abonnement kun je tot maximaal 10 e-books lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken.

Let op: een Minipas geeft geen toegang tot e-books.

Upgrade hier je Minipas naar een Minipas Plus.

Nieuw: de TijdschriftenBieb-app

De TijdschriftenBieb is een gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek.Gebruikers kunnen kennismaken met e-tijdschriften van de Bibliotheek.

De nieuwe Bibliotheek-app

De online Bibliotheek heeft een nieuwe app (voor Apple en Android). Met deze app kunnen gebruikers zowel e-books als luisterboeken zoeken, lenen én direct lezen.

Registreren

Als je e-books wilt lenen, dan vragen wij je om eerst even een account aan te maken bij de 
online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke Bibliotheek je lid bent. Je gebruikt hiervoor je inloggegevens van je eigen Bibliotheek (pasnummer en wachtwoord). Bekijk hoe je je registreert.

Vragen?

Op de pagina hulp bij e-books van de online Bibliotheek vind je alle informatie over e-books.

Vragen aan ZB

Vragenformulier over e-books

Heb je een vraag over de diensten en collecties van ZB? Dan kun je onderstaand formulier invullen. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Hoe werkt het?

Bekijk de video's over e-books lenen en lezen op je e-reader, pc of laptop, smartphone of tablet.

E-books lenen en lezen op je e-reader

E-books lenen en lezen op je pc of laptop

E-books lenen en lezen op je smartphone of tablet