Zeeuwse collectie

Digitale Zeeuwse Collectie


ZB beheert veel informatie over Zeeland. Een groot gedeelte van de collectie is gedigitaliseerd. Bronnen over het Zeeuws verleden zijn zo online te gebruiken.

Bezoek het Zeeland Paviljoen

In ZB Middelburg op de 1e verdieping vind je het Zeeland Paviljoen. Hier is vanalles te vinden over Zeeland. Kom langs en duik in het heden en verleden van Zeeland!

Een kijkje in ‘De Zeeuwse Schatkamer’ van de ZB

Tot en met 22 mei 2024 is de tentoonstelling ‘De Zeeuwse Schatkamer’ te bezoeken in het Zeelandpaviljoen van ZB Middelburg. De tentoonstelling neemt je aan de hand van een dertigtal bijzondere stukken mee in de rijkdom en verscheidenheid van de collecties van de ZB.

Meer over de tentoonstelling

De Kenniskast

De Kenniskast GEDEELD VERLEDEN biedt een uitgebreide selectie boeken die het slavernij- en koloniale verleden vanuit diverse perspectieven belicht. Er is speciale aandacht voor zwarte auteurs. Fictie, non-fictie en jeugdliteratuur.

Juli-oktober 2023 in het Zeelandpaviljoen

Bekijk de informatiepagina

PPF-reeks

De serie wordt onder auspiciën van ZB uitgegeven.

De inhoud van de reeks handelt over bekende Zeeuwen uit het verleden en onderwerpen op het gebied van de Zeeuwse letterkunde, wetenschap en geschiedenis.
 

Meer info over de PPF-reeks

Zeeuwse Ankers

Digitale Collectie Zeeland

Zeeuwse Ankers vertelt verhalen over landschap, monumenten, voorwerpen en mensen.

 

 


 

Meer over Zeeuwse Ankers

Catalogus

Wil je een overzicht van Zeeuwse boeken in Middelburg? Kijk dan in de catalogus. Ook bij de bijzondere collecties is veel Zeeuws te vinden.

Vind Zeeuws materiaal in de catalogus