Magazijn en kluis

Een groot deel van onze collectie staat in het magazijn. Wil je iets uit het magazijn lenen of inzien, dan kun je dit aanvragen bij de ZB. Aanvragen uit het magazijn en de bijzondere collecties worden op speciale tijden geleverd.

Dienstverlening magazijn

Een groot deel van onze collectie staat in het magazijn. Wil je iets uit het magazijn lenen of inzien, dan kun je het volgende doen:

Reserveren
Via de catalogus kun je uitleenbare materialen thuis of in de ZB reserveren, ook de materialen die in het magazijn staan. Je kunt zelf kiezen in welke Bibliotheek of Bibliobus je de materialen ophaalt. Je ontvangt een e-mail wanneer het gereed staat.

Opvragen in de Bibliotheek
Ben je in de ZB, dan kun je materialen (ook de niet-uitleenbare) opvragen via speciale computers op de eerste verdieping. Let op: magazijnaanvragen kunnen alleen via deze pc’s worden geplaatst.

Tijden

  • Maandag tot en met vrijdag 11.00 tot en met 16.30 uur
  • Zaterdag van 11.00 tot en met 15.30 uur

De aangevraagde materialen worden binnen 30 minuten geleverd en blijven één dag voor je klaarstaan op de eerste verdieping.


Aanvragen bijzondere collecties


Inzien van bijzondere materialen uit het magazijn of de kluis

ZB heeft een aantal collecties kostbare werken zoals bijvoorbeeld incunabelen, de collectie P.C. Boutens en de collectie oude kinderboeken. Deze collecties staan in het magazijn of in de kluis en zijn zeer kwetsbaar.

Aanvragen uit de bijzondere collecties zijn van toepassing op alle materialen waarbij in de catalogus staat: aanvragen via Balie 1e verdieping | Magazijn.
Je kunt ze op aanvraag inzien in onze raadpleegruimte op de eerste verdieping.

Je kunt deze materialen schriftelijk opvragen bij de inlichtingenbalie op de eerste verdieping op:

  • Maandag tot en met vrijdag 11.00 tot 16.30 uur

Het tonen van een legitimatiebewijs is vereist. Na aanvraag wordt het gevraagde materiaal binnen een half uur geleverd.

Let op! op de zaterdagen zijn er geen aanvragen uit de bijzondere collecties mogelijk.

Vragen

Mail naar info@dezb.nl