Leren

Cursussen, workshops en opleidingen voor iedereen.

Leren bij de ZB

Er valt nog zo veel te leren! Kom naar de bieb en volg eens een cursus of workshop. Als lid van de ZB heb je bovendien toegang tot veel online trainingen en cursussen. Ook kun je oefenen met de Nederlandse taal en helpen we je graag bij het gebruiken van een computer of bij de digitale overheid. En zoek je een studeerplek, ook dan ben je bij ons op de juiste plek.

Cursussen en workshops

Wil jij online werken aan je professionele skills? Kun je wel een spoedcursus digitale vaardigheden gebruiken? Of wil je juist iets creatiefs gaan doen? Bij de ZB kan het. Duik in ons ruime aanbod en ontdek wat er allemaal te leren valt.

Bekijk alle cursussen en workshops

Nederlands leren en oefenen

Wil je Nederlands leren of oefenen met anderen? Bij de ZB helpen we je graag. Je kunt bijvoorbeeld Nederlandse les volgen voor anderstaligen. Of kom eens langs bij Taalhuis Walcheren. Ook als Nederlands je moedertaal is ben je van harte welkom.

Bekijk het aanbod

Hulp bij de digitale overheid

Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Voor veel mensen is dit nog lastig. Heb je vragen? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid bij de ZB. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en de hulp is gratis!

Bekijk de openingstijden

Studeren in de ZB

De Bibliotheek is een belangrijke bron van informatie voor je studie. En natuurlijk ook een prima studieplek. Er is gratis wifi, je kunt koffie bijtanken in het Leescafé en er zijn stilteruimtes beschikbaar. Ook kan je de computers en printers gebruiken.

Meer over studeren bij de bieb

Hulp met de computer of mobiel

Wil je handiger worden met de computer, laptop, tablet of smartphone? Of wil je graag e-books of luisterboeken luisteren? ZB biedt cursussen, workshops en ondersteuning bij allerlei digitale vaardigheden. Zowel in de bieb als op andere locaties in Zeeland.

Bekijk het aanbod voor digitale vaardigheden

Studiekringen 50+

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 personen, die eens per twee weken bij elkaar komt.

Lees meer over de studiekringen

  • Bijtanken in ons Leescafé

    Een cappuccino, kop thee of lekker stuk gebak. Het Leescafé is de plek om weer even bij te tanken. 

  • Gratis wifi in de bieb

    Overal in de bieb kun je gratis gebruikmaken van internet. Ook staan er computers voor je klaar en kun je printen.

  • Kranten en tijdschriften

    Kom lezen aan de leestafel in de ZB. Of gebruik PressReader online voor internationale kranten en tijdschriften.