Muziekcollectie

Onze muziekcollectie bestaat uit:

 • Bladmuziek

  Methodes om zelf een instrument te leren bespelen, actuele songbooks, verzamelalbums in alle genres en klassieke muziek voor beginners tot professionals.

 • Boeken en tijdschriften over muziek

  Over artiesten en componisten, pop, klassiek, musicals, jazz, wereldmuziek, instrumenten, muziekonderwijs, muziektechniek, muziektheorie en muziekgeschiedenis.

 • CD's

  Wij hebben ze nog, CD's!
  Wereldmuziek, Klassieke, Jazz en Zeeuwse cd's.


Expositie Muziek in de Buurt Middelburg

In deze mini-expo vind je allerlei platen, bekijk je video’s en luister je Zeeuwse muziek. Maar bij Muziek in de Buurt leer je niet alleen over de muzikale regio: je mixt zelf ook muziek! Ga op de dansvloer staan en combineer geluiden tot één nummer, uit Zeeland en daarbuiten.

Lees meer

Aanwinsten muziekboeken

Muziekblog: de liefde voor muziek in de Bibliotheek

Lees het muziekblog

Muziekweb

Muziekweb

Muziekweb is een muziekbibliotheek en -database in Rotterdam, opgericht door de Stichting Centrale Discotheek Rotterdam. De collectie omvat meer dan 500.000 cd’s, 300.000 langspeelplaten en zo’n 15.000 muziek-dvd’s in diverse muziekstijlen.

Leden van ZB kunnen gratis muziek lenen via Muziekweb. Je kunt het afhalen bij je eigen lokale bibliotheek.

Muziekweb

Bladmuziek

Bladmuziek

De collectie bladmuziek is ondergebracht op instrument en bezetting, klassiek en populair. In het muziekonderwijs zijn er rubrieken gerealiseerd: Sing Along, Play Along en Improvisatie.

De laatste twee rubrieken bevatten boeken die meestal voor meerdere instrumenten te gebruiken zijn (in de stemmingen C, Bb en Eb). Bij Sing Along kun je onder andere de populaire Audition Songs vinden. Dit zijn boeken die gebruikt kunnen worden bij de voorbereiding van talentenshows.

Collectie bladmuziek

Landelijke collectie bladmuziek

E-books muziek

E-books muziek

Geniet van e-books over kunst en cultuur waaronder muziek van de Online Bibliotheek. Waar je wilt, wanneer je wilt.


 

E-books over kunst en cultuur

Catalogus

Catalogus

In het magazijn bevindt zich een gedeelte van de bladmuziekcollectie en de informatieve boeken over muziek.

Materialen die niet aanwezig zijn in onze collectie, kun je aanvragen bij een andere Bibliotheek. Kijk hiervoor in onze catalogus.

De muziekcollectie van ZB is geordend op code:

 

Muziekcollectie rubrieken

Von Brucken Fock Fonds

Von Brucken Fock Fonds

Het Von Brucken Fock fonds heeft als doel het bevorderen van de toon- en schilderkunst in Nederland door het subsidiëren van:

Uitgaven van manuscripten, biografieën, dissertaties over Nederlandse overleden toonkunstenaars, vervaardiging van muziekcd's van Nederlandse overleden toonkunstenaars, tentoonstellingen en lezingen over Nederlandse beeldende kunstenaars.

Het Von Brucken Fock fonds

KlankKleur

Vanaf 2022 organiseren de ZB en Muziekschool Zeeland gezamenlijk een aantal projecten en activiteiten. Zo heeft de ZB een uitgebreide collectie bladmuziek en boeken over muziek en wil als huis van ontmoeting samenwerken met andere instellingen. Muziekschool Zeeland zet zich in voor muziekonderwijs in de breedste zin van het woord. Beide instellingen zijn er voor alle Zeeuwen en willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met muziek in al zijn vormen. Reden genoeg om hierin te gaan samenwerken.


Informatie Muziek

emailadres muziekafdeling

Muziekafdeling
Telefoon: 0118-654154
E-mail: muziek@dezb.nl