Zeeuwse collectie

Digitale Zeeuwse Collectie


ZB beheert veel informatie over Zeeland. Een groot gedeelte van de collectie is gedigitaliseerd. Bronnen over het Zeeuws verleden zijn zo online te gebruiken.

Bezoek het Zeeland Paviljoen

In ZB Middelburg op de 1e verdieping vind je het Zeeland Paviljoen. Hier is vanalles te vinden over Zeeland. Kom langs en duik in het heden en verleden van Zeeland!

Een kijkje in ‘De Zeeuwse Schatkamer’ van de ZB

Tot en met 22 mei 2024 is de tentoonstelling ‘De Zeeuwse Schatkamer’ te bezoeken in het Zeelandpaviljoen van ZB Middelburg. De tentoonstelling neemt je aan de hand van een dertigtal bijzondere stukken mee in de rijkdom en verscheidenheid van de collecties van de ZB.

Meer over de tentoonstelling

De Kenniskast

Het thema van de Kenniskast: Leven in (on)vrijheid. De Kenniskast biedt een uitgebreide selectie boeken die het thema vanuit diverse perspectieven belicht.

We staan stil bij de laureaten die de Four Freedoms Awards krijgen. Deze mensen en organisaties zetten zich in voor de vrijheden van de mens. Daarnaast is er aandacht voor Etty Hillesum en 80 jaar bevrijding. 

Bekijk de informatiepagina

PPF-reeks

De serie wordt onder auspiciën van ZB uitgegeven.

De inhoud van de reeks handelt over bekende Zeeuwen uit het verleden en onderwerpen op het gebied van de Zeeuwse letterkunde, wetenschap en geschiedenis.
 

Meer info over de PPF-reeks

Zeeuwse Ankers

Digitale Collectie Zeeland

Zeeuwse Ankers vertelt verhalen over landschap, monumenten, voorwerpen en mensen.

 

 


 

Meer over Zeeuwse Ankers

Catalogus

Wil je een overzicht van Zeeuwse boeken in Middelburg? Kijk dan in de catalogus. Ook bij de bijzondere collecties is veel Zeeuws te vinden.

Vind Zeeuws materiaal in de catalogus