Voorleeswedstrijd 2019/2020

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes: op school, regionaal, provinciaal en landelijk.

De schoolronde organiseert de school zelf. De regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd wordt door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) eerst digitaal georganiseerd. Een jury bekijkt alle ingezonden filmpjes en kiest hieruit 2 voorleeskampioenen. 

Op 19 februari 2020 strijden deze voorleeskampioenen in ZB| Bibliotheek Vlissingen om een plaats te bemachtigen in de provinciale ronde.

De provinciale ronde daarna wordt door ZB georganiseerd. Tot slot vindt de landelijke finale in Utrecht plaats.

Voorleestips van Jacques Vriens

Wat houdt dit in?

Je maakt een filmpje van je voorleeskampioen die zijn/haar hele voorleesfragment luid en duidelijk, zittend voorleest aan een groep kinderen.

Het fragment wordt kort ingeleid door de voorleeskampioen en moet minstens 3 minuten en mag maximaal 5 minuten duren. Je uploadt het filmpje via een eigen YouTubekanaal en stuurt ons de link.

Jury
De filmpjes van alle voorleeskampioenen worden door een deskundige jury beoordeeld volgens de nationale spelregels. De jury kiest Voorleeskampioenen uit voor de regionale ronde in Middelburg. In de week van 8 januari werden de winnaars op de hoogte gebracht.

De kampioenen strijden tijdens de regionale finale op 19 februari in Vlisisngen om een plaats voor de Zeeuwse finale op 4 april in Middelburg.

Tip
Wil je een professioneel filmpje van de voorleeskampioen van jouw school met goed geluid en mooie shots? Neem contact op met John van der Elburg (j.vanderelburg@mondia.nl)of Leon van Raaij (j.vanraaij@mondia.nl) van de MTV-afdeling van Scheldemond en maak een afspraak! Leerlingen van de MTV-afdeling zullen op jouw school komen en het voorleesfilmpje opnemen.