Nationale Voorleeswedstrijd 2021/2022

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd gaat weer van start. In 2020-2021 deden er 2.837 scholen mee aan de 28e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Jouw school doet toch ook (weer) mee?

De rondes

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes:
• De schoolronde organiseert de school zelf.
• De regionale Walcherse ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd werd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) digitaal georganiseerd op dinsdagochtend 22 februari. Deze voorleeskampioenen streden tijdens de digitale ronde voor drie plaatsen in de provinciale ronde in de ZB in Middelburg.
• Deze provinciale ronde werd door ZB in Middelburg georganiseerd op woensdagochtend 13 april. Tot slot vindt op 25 mei de landelijke finale plaats.

Guus Janse is de nieuwe Zeeuwse voorleeskampioen.

Zeeland heeft een nieuwe Provinciale voorleeskampioen! Guus Janse, van de Regenboogschool in Middelburg mag Zeeland gaan vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De winnaar van die finale mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2022’ noemen. 
Hij las voor uit Prutsers en pechvogels van Tosca Menten.

Lisa Varvne


Pabo-student Lisa Varvne van de HZ Vlissingen won de wedstrijd bij de Pabo-studenten. Zij gaat door naar de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd.

Vragen?

Laat het vooral weten en stuur een mail naar: voorleeswedstrijd@dezb.nl

Meer informatie en tips

Kijk op de website van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Heb je op school een leesconsulent van de Bibliotheek? Vraag of zij een workshop Voorlezen kan verzorgen voor de klas. Geen leesconsulent? Mail ons voor de presentatie en handleiding en geef de workshop zelf.

Leuke extra's: Tips voor voorlezers, luister met de klas het voorleeslied of laat de voorleestips van Jacques Vriens zien.