Nationale Voorleeswedstrijd 2021/2022

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd gaat weer van start. In 2020-2021 deden er 2.837 scholen mee aan de 28e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Jouw school doet toch ook (weer) mee?

De rondes

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes:
• De schoolronde organiseert de school zelf.
• De regionale Walcherse ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd wordt door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) digitaal georganiseerd op dinsdagochtend 22 februari. Deze voorleeskampioenen strijden tijdens de digitale ronde voor drie plaatsen in de provinciale ronde in de ZB in Middelburg.
• Deze provinciale ronde wordt door ZB in Middelburg georganiseerd op woensdagochtend 13 april. Tot slot vindt op 25 mei de landelijke finale plaats.

Hoe doe je mee?

Halverwege september hebben alle basisscholen een gratis deelnamepakket ontvangen. Je kunt dus direct aan de slag. In het pakket zitten posters, een spelregelboek, een juryformulier, tips en trucs en een oorkonde voor de schoolkampioen. Alles wat je nodig hebt voor een spannende en feestelijke schoolronde.

De school meldt hun voorleeskampioen vóór 6 december 2021 aan via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Kosten: € 27,50. Let op! Schoolkampioenen kunnen alleen worden aangemeld als ouders het toestemmingsformulier hebben ondertekend en bij de school hebben ingeleverd. Na de kerstvakantie krijgen de scholen die zich hebben aangemeld meer informatie over de regionale Walcherse ronde.
 

Vragen?

Laat het vooral weten en stuur een mail naar: voorleeswedstrijd@dezb.nl

Meer informatie en tips

Kijk op de website van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Heb je op school een leesconsulent van de Bibliotheek? Vraag of zij een workshop Voorlezen kan verzorgen voor de klas. Geen leesconsulent? Mail ons voor de presentatie en handleiding en geef de workshop zelf.

Leuke extra's: Tips voor voorlezers, luister met de klas het voorleeslied of laat de voorleestips van Jacques Vriens zien.