Voorleeswedstrijd 2020/2021

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is weer aan de gang. Jaarlijks doet bijna 50% van alle basisscholen mee. De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen uit de twee hoogste groepen van de basisschool. Aan De Nationale Voorleeswedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen, dus ook scholen voor speciaal onderwijs.

Actueel

Seb Sassenburg en Shenna de Braal zijn de voorleeskampioenen van de provincie Zeeland.

Seb Sassenburg van Het Talent uit Middelburg heeft op 9 april 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen, waaraan 9 regionale winnaars van groepen 7 en 8 van basisscholen uit
Zeeland deelnamen. Shenna de Braal uit Vlissingen van de pabo van Hogeschool Zeeland is tijdens deze finale tot beste pabo-voorlezer 2021 in Zeeland uitgeroepen.

Landelijke finale

Op 26 mei 2021 aanstaande gaat Seb de provincie Zeeland vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Seb wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Shenna vertegenwoordigt Zeeland tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd op 2 juni eveneens in Utrecht.

De rondes

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes: op school, regionaal, provinciaal en landelijk.
• De schoolronde organiseert de school zelf
• Op 10 maart was de Walcherse ronde en streden deze voorleeskampioenen om een plaats te krijgen in de provinciale ronde in de ZB in Middelburg
• De provinciale ronde daarna werd door ZB georganiseerd op vrijdagochtend 9 april 
• Tot slot vindt de landelijke finale op 26 mei 2021 in Utrecht plaats