Voorleeswedstrijd 2019/2020

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes: op school, regionaal, provinciaal en landelijk.

De schoolronde organiseert de school zelf. De regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd wordt door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) eerst digitaal georganiseerd. Een jury bekijkt alle ingezonden filmpjes en kiest hieruit 2 voorleeskampioenen. 

Op 19 februari 2020 strijden deze voorleeskampioenen in ZB| Bibliotheek Vlissingen om een plaats te bemachtigen in de provinciale ronde.

De provinciale ronde daarna wordt door ZB georganiseerd. Tot slot vindt de landelijke finale in Utrecht plaats.

Hoe doe je mee?

Alle basisscholen kunnen via de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl een deelnamepakket aanvragen voor de editie 2019/2020. 
De school meldt hun voorleeskampioen vóór 1 december 2019 aan bij www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Kosten: € 25,-.
Let op! Schoolkampioenen kunnen alleen worden aangemeld als ouders het toestemmingsformulier hebben ondertekend en bij de school hebben ingeleverd. De school meldt hun voorleeskampioen vóór 1 januari 2020 ook aan bij ZB via het aanmeldformulier.

Wat houdt dit in?

Je maakt een filmpje van je voorleeskampioen die zijn/haar hele voorleesfragment luid en duidelijk, zittend voorleest aan een groep kinderen.

Het fragment wordt kort ingeleid door de voorleeskampioen en moet minstens 3 minuten en mag maximaal 5 minuten duren. Je uploadt het filmpje via een eigen YouTubekanaal en stuurt ons de link.
Je vult ons aanmeldformulier in vóór 1 januari 2020 (zie hier onder);
Daarin kun je de gegevens van je schoolkampioen invullen en de link van het YouTubefilmpje.

Jury
De filmpjes van alle voorleeskampioenen worden door een deskundige jury beoordeeld volgens de nationale spelregels. De jury kiest Voorleeskampioenen uit voor de regionale ronde in Middelburg. In de week van 8 januari worden de winnaars op de hoogte gebracht.
De kampioenen strijden tijdens de regionale finale op 19 februari in Vlisisngen om een plaats voor de Zeeuwse finale op 4 april in Middelburg.

Tip
Wil je een professioneel filmpje van de voorleeskampioen van jouw school met goed geluid en mooie shots? Neem contact op met John van der Elburg (j.vanderelburg@mondia.nl)of Leon van Raaij (j.vanraaij@mondia.nl) van de MTV-afdeling van Scheldemond en maak een afspraak! Leerlingen van de MTV-afdeling zullen op jouw school komen en het voorleesfilmpje opnemen. Neem voor 1 december contact op en maak een afspraak. Uiterlijk 1 januari willen we alle filmpjes binnen hebben.