Zadenbibliotheek Zeeland

De Zadenbibliotheek in ZB Middelburg is weer open voor bezoekers! Wij beginnen met het uitgeven van de zaden voor pepers en paprika’s. Deze moeten namelijk eerst voorgezaaid worden. Vervolgens komen de tomatenzaden beschikbaar. In de loop van het voorjaar komen de andere zaden aan de beurt.

Let op: er geldt een maximum van één zakje per persoon.

Neem ondertussen een kijkje in een van de boeken uit onze collectie over het verbouwen van groenten, kruiden en bloemen.

Hoe werkt de Zadenbibliotheek?

Het ‘lenen’ van de zaden is gratis en er geldt geen uitleentermijn. De Zadenbibliotheek werkt op basis van vertrouwen. Kies de zaden die je nieuwsgierig maken, neem ze gratis mee en zaai ze in je eigen (moes)tuin.

Laat de mooiste plant bloeien en zaad maken. Verzamel de zaden en laat ze drogen. Na het drogen voegen we graag weer een deel toe aan de Zadenbibliotheek zodat andere tuiniers deze weer kunnen lenen. Samen zorgen we zo voor een grotere collectie.

De Zadenbibliotheek werkt met zaden die niet in contact zijn geweest met chemische middelen. Dus zaden die afkomstig zijn van onbespoten teelt, liefst niet ouder dan 1 jaar en er ‘fris en levenskrachtig’ uitzien. Dat kunnen zaden zijn uit jouw tuin, als je tijdens de verbouw van de gewassen geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest hebt gebruikt. Of wellicht zaden die je overhebt na het zaaien van de professionele biologische zaadteelt. (Van de Bolster, van der Wal, de nieuwe tuinen, etc.).

Veel plezier met het zaaien van de zaden!

Lidmaatschap en meer informatie

Op zadenbibliotheeknederland.nl vind je informatie over zaden van groenten, kruiden en bloemen.

Word gratis lid en ontvang de nieuwsbrief.

Heb je vragen? 

Mail ons

Praat mee in de community

Zadenbibliotheek Zeeland Facebook

In de Facebook-groep 'Zadenbibliotheek Zeeland' kun je tips uitwisselen en je ervaringen delen. Word lid van de groep en haal nog meer uit je zadencollectie!