Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


Een gratis Jeugdpas tot je 18e!

Online en in de ZB gratis boeken, e-books én luisterboeken lenen. Je leent 10 stuks per 3 weken en je krijgt toegang tot heel veel extra's.


Onze activiteiten voor kinderen

LEGO Bouwmiddag

Wat is er nu leuker dan vrij bouwen met LEGO? Een grote tafel met veel LEGO zodat je kan bouwen wat je wil! Kom naar de ZB en doe ook mee.

Bekijk de LEGO-agenda

De catalogus speciaal voor jonge lezers

In de Kidscatalogus vind je alle boeken speciaal voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Van leesboeken en informatieve boeken tot mooie prentenboeken.

Zoek in de Kidscatalogus

Uitgelicht

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden.

Ga naar BoekStart

#BookTok

Volg jij #BookTok of #BoekTok al? Op TikTok staan de leukste filmpjes met tips van boekenliefhebbers over de hele wereld. Op de begane grond in de ZB Middelburg staat nu een kast vol met deze #BookTok boeken. Je leent ze gratis met je Biebpas. 

Naar de catalogus

Interactieve livestreams en Meet Ups

Wij maken livestreams voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs zoals Klokhuis en Future Stories. De interactieve discussieprogramma's kun je live volgen vanaf je eigen computer, laptop, telefoon of tablet. Terugkijken kan natuurlijk ook!

Bekijk de livestreams

Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online

Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, zijn er nu 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl. De voorleesfilmpjes zijn voor iedereen met een bibliotheeklidmaatschap te zien via Jeugdbibliotheek.nl. Een lidmaatschap is gratis voor alle kinderen onder de 18.

Bekijk de voorleesfilmpjes

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren