VoorleesExpress

De VoorleesExpress viert feest met gezinnen en vrijwilligers

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseerde ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) een VoorleesExpress Voorleestfeest in De Combinatie in Vlissingen voor alle gezinnen die nu deelnemen of de afgelopen twee jaar hebben deelgenomen aan dit Voorleesproject. Wethouder Jeroen Portier heeft de ochtend feestelijk geopend.

Eens per jaar organiseert de ZB een activiteit speciaal voor de deelnemende gezinnen van De VoorleesExpress. Door een financiële bijdrage uit fundraising van de Soroptmist Club Walcheren, een vrouwelijke serviceclub met ruim 72.000 leden uit 120 landen, kunnen we onze kinderen ook een boekenplankje cadeau doen, aangeschaft met korting via Boekhandel ’t Spui. Deze boekenplankjes gaan we versieren tijdens het Voorleesfeest. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen uit het prentenboek van het jaar 2022 ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Dit boek is vertaald in onder andere het Turks en Arabisch. We gaan daarom ook in drie talen (Nederlands, Turks en Arabisch) voorlezen deze ochtend.

Voorleesexpress in het kort

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is er voor laagtaalvaardige ouders in de gemeente Middelburg of Vlissingen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die het moeilijk vinden om zelf de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Een vrijwilliger van de VoorleesExpress komt 20 weken lang bij het gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen.

Zo wordt de taalontwikkeling ondersteund en krijgen ouders hulp om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het leven van alledag!

Lees meer over de VoorleesExpress

Gezocht: Voorleesheld!


Ben jij die creatieve, oplossingsgerichte, flexibele optimist met een nieuwsgierige en open blik? Wil jij kind en ouders graag helpen en stimuleren bij het leren van de Nederlandse taal? Spreek je goed en helder Nederlands en houd je vanzelfsprekend van boeken en lezen? Aarzel niet en meld je aan. 

Diploma voor Massa

Massa toont met haar familie en de burgemeester trots haar diploma en het boek dat ze van voorleesvrijwilliger Ivonne (r) kreeg.

Contact

Neem contact op met Wietske Bergen, projectleider VoorleesExpress. Tel. 0118 654121 of e-mail wbergen@dezb.nl

Organisatie

De VoorleesExpress ZB wordt uitgevoerd door ZB in de gemeenten Vlissingen en Middelburg. Het werven van de gezinnen doen wij in samenwerking met verschillende instanties en organisaties zoals kinderopvang, scholen en GGD.