VoorleesExpress

Voorlezen en spelen met taal!

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is er voor ouders in de gemeente Middelburg of Vlissingen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die het moeilijk vinden om zelf de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Een vrijwilliger van de VoorleesExpress komt 20 weken lang bij het gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen.

Zo wordt de taalontwikkeling ondersteund en krijgen ouders hulp om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het leven van alledag!

Lees meer over de VoorleesExpress

Voorleesexpress in het kort

Gezocht: vrijwillige voorlezers


Ben jij die creatieve, oplossingsgerichte, flexibele optimist met een nieuwsgierige en open blik? Wil jij kind en ouders graag helpen en stimuleren bij het leren van de Nederlandse taal? Spreek je goed en helder Nederlands en houd je vanzelfsprekend van boeken en lezen? Aarzel niet en meld je aan. 

Voorlezer Piet met zijn voorleeskinderen

Voorlezer Gerdi met haar voorleesgezin

Heb je vragen?

Neem contact op met Wietske Bergen, projectleider VoorleesExpress. Tel. 0118 654121 of e-mail wbergen@dezb.nl

Promotiemateriaal

Elke school heeft een enorm netwerk van ouders, oud-leerkrachten en natuurlijk het persoonlijke netwerk rondom elk teamlid. In de zoektocht naar vrijwilligers doen we graag een beroep hierop. Deel onderstaande promotiemateriaal in Parro, via de schoolkrant, naar gepensioneerde collega’s, etc.! Ook voor ouders is een folder beschikbaar. Deze kun je bestellen via voorleesexpress@dezb.nl. Je mag ze ook downloaden en delen met ouders die hiervoor in aanmerking komen. 

Flyer voor ouders

Poster

Organisatie

De VoorleesExpress ZB wordt uitgevoerd door ZB in de gemeenten Vlissingen en Middelburg. Het werven van de gezinnen doen wij in samenwerking met verschillende instanties en organisaties zoals kinderopvang, scholen en GGD.
 

In het nieuws

Internetbode, 12 oktober 2023

GoedemorgenZeeland, 26 september 2023