Livestreams en Meet Ups

De ZB maakt livestreams voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen. Dit doen we door interactieve discussieprogramma's die je live kunt volgen vanaf je eigen computer, laptop, telefoon of tablet.

Binnenkort live

Het Klokhuis over Kunstmatige intelligentie | 5 maart 2024

Een profielfoto maken met Lensa, muziek produceren met artificial intelligence of ChatGPT je spreekbeurt laten maken: Kunstmatige Intelligentie is overal. Maar wat is het precies en wat kunnen we er mee? Dit en meer bespreekt Tirsa van 13.15  tot 14.00 uur met de gasten in de studio.

Meet-Up Kinderkunstweek | 6 maart 2024

Dit jaar vindt de provinciale opening van de Kinderkunstweek plaats bij ZB en alle scholen kunnen meekijken én meedoen via de speciale, interactieve Kinderkunstweek-livestream voor groep 6 t/m 8. Te gast is o.a. Boris Tellegen, kunstenaar en maker van het Kinderkunstweekgeschenk. Noteer alvast woensdag 6 maart van 11.00 tot 12.00 uur in je agenda.

NTR Klokhuis Interactieve livestream

Meer over Klokhuis Meet Ups

Meekijken Kunstmatige intelligentie 5 maart 2024

Terugkijken Oud worden 19 december 2023

Jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB organiseren per schooljaar zes keer een Klokhuis Interactieve livestream. Een Klokhuispresentator gaat live in gesprek met gasten. De livestreams sluiten aan bij het curriculum en worden aangevuld met een passende lesbrief.

Meer over Klokhuis Meet Ups

VPRO Tegenlicht Future Stories

Terugkijken Wegwerpmaatschappij 20 december

Speciaal voor middelbare scholen in het hele land maakt ZB samen met VPRO voor het programma Tegenlicht onder de naam Future Stories interactieve livestreams. De livestreams sluiten aan bij het curriculum en worden aangevuld met een passende lesbrief.

Meer over Tegenlicht Future stories

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland

VPRO Tegenlicht is een documentaire serie die de VPRO uitzendt op de zondagavond. Tijdens een maandelijkse bijeenkomst wordt er nagepraat over die uitzending: Meet Up Zeeland.

Overzicht overige Meet Ups

Meet Ups Zeeuwse Klimaatweek, 31 oktober en 1 november 2023

Meet Up Warmtepomp, 25 mei 2023

Meet up Zeeuwse Watersnoodramp, 15 februari 2023

Meet Up Zeeland: Op volle retouren-1 december 2020

Meet Up Zeeland: Het Nieuwe Normaal-15 september 2020

Archief Tegenlicht Meet Ups Zeeland