Over ons

ZB is de Openbare Bibliotheek in Middelburg en Vlissingen en de Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI) en Wetenschappelijke Steunfunctie voor Zeeland. ZB is adviseur, levert diensten en ontwikkelt producten voor onderwijs, bedrijfsleven, bibliotheken, instellingen en particulieren in Zeeland. ZB biedt naast informatie, educatie en recreatie ook ruimte aan een diversiteit van culturele evenementen.

Organisatie

Ontdek de organisatie

ZB is het hart van kennis, informatie en cultuur in Zeeland. Bekijk onze strategie en maak kennis met het management en de Raad van Toezicht. Lees ook meer over de ZB als POI en bekijk de jaarverslagen.

Ontdek de organisatie

Werken bij de ZB

Bekijk de vacatures

Ben je op zoek naar een functie bij de ZB of wil je aan de slag als stagiair(e) of vrijwilliger? Bekijk hieronder onze vacatures. Misschien verwelkomen wij jou binnenkort in ons team!

Bekijk de vacatures

Contact

/content/zeeland/zeeuwse/nl/over-ons/contact

Heb je vragen over reserveren, lidmaatschappen, e-books of betalingen? De meeste vragen en antwoorden vind je op de servicepagina. Heb je een vraag waarop je geen antwoord kunt vinden?

Bekijk onze contactgegevens

Vrienden

Ga naar de Vrienden

Ook de ZB kan niet zonder vrienden! Daarom is in 1988 de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek opgericht. Als Vriend draag je bij aan het culturele programma van ZB en aan het behoud van de bijzondere collecties.

Ga naar de Vrienden

Faciliteiten

Bekijk de faciliteiten

Bij de ZB kun je gebruikmaken van diverse faciliteiten. Er is overal gratis Wifi, je bent van harte welkom in het Leescafé en we verhuren zalen inclusief catering. Daarnaast kun je ook in de Bibliobussen terecht voor verschillende diensten.

Bekijk alle faciliteiten

SDG's

SDG's bij de ZB

De ZB maakt impact op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG). Dit jaar staat voor ons het thema 'Ongelijkheid verminderen' centraal. Ontdek wat wij doen en hoe ook jij een steentje bij kunt dragen.

SDG's bij de ZB

ZB als POI

ZB Bibliotheek van Zeeland is zowel de bibliotheekorganisatie voor Middelburg, Vlissingen en de Bibliobussen als de provinciale ondersteuningsinstelling (POI) voor de andere Zeeuwse bibliotheekorganisaties (Oosterschelde en Zeeuws-Vlaanderen).

Naar de POI