Collectie

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van een Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books en e-tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Leen bij de online Bibliotheek

Zeeuwse collectie

Bekijk de Zeeuwse collectie

Alles over Zeeland vind je via de Beeldbank, Krantenbank, Tijdschriftenbank, Zeeuwse Ankers, Zee(uw)post en nog veel meer.
 

Zeeuwse collectie

Kranten en tijdschriften

Bekijk de Zadenbibliotheek

Lees jij graag op je gemak de krant of een tijdschrift? Of wil je graag toegang tot (digitale) vakbladen of magazines uit het buitenland? De ZB heeft het allemaal!

Kranten en tijdschriften

Bijzondere collectie

Bekijk de bijzondere collecties

ZB heeft een uitgebreide bijzondere collectie in bezit. Oude kinderprenten, handschriften, pamfletten, oude drukken en nog veel meer.
 

Bijzondere collectie

Digitale bronnen

In de ZB kun je veel digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze ook thuis te bekijken. Sommige databanken zijn exclusief voor leden overal te raadplegen.
 

Bekijk digitale bronnen

Passend lezen

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties.

Passend lezen

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Los van een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Veel luisterplezier!

Naar de podcasts

Uitgebreide muziekcollectie

De ZB heeft een uitgebreide muziekcollectie. Van bladmuziek en cd's tot boeken en tijdschriften over muziek. Bovendien krijg je als lid van de ZB gratis toegang tot Muziekweb.

Bekijk de muziekcollectie