Vrienden van de ZB

Ook de ZB kan niet zonder vrienden! Daarom is in 1988 de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek opgericht. Als Vriend draag je bij aan het culturele programma van ZB en aan het behoud van de bijzondere collecties. Zo wordt restauratie, conservering en digitalisering van bijvoorbeeld het Oud-Bezit en de Zelandica mogelijk gemaakt. Dankzij de Vrienden staat ook het Muziekblog online.

Vriendenprijs collectieboek De Zeeuwse Schatkamer

Bestel het boek

Als vriend van de ZB krijg je korting op het boek De Zeeuwse Schatkamer. Nog geen vriend? Meld je aan en bestel het collectieboek voor maar €10,00. De Zeeuwse Schatkamer toont tweeënvijftig unieke werken uit onze schatkamers. Van een perkamenten handschrift tot modeprenten en van de Bijbel tot Boutens – eeuwen literatuur, wetenschap, religie en reisjournalen glijden bij het lezen door je vingers.

Vriendenmiddag

Om onze Vrienden te bedanken, organiseren we ieder najaar een Vriendenmiddag. Het boeiende programma heeft steeds een ander thema. Ook laten we zien welke restauraties of bijzondere aankopen er met jouw bijdrage zijn gedaan. Tot slot krijg je als aandenken een mooi boekje uit de PFF-reeks mee naar huis. De Vriendenmiddag op 25 november jl., stond in het teken van een bijzondere set boeken van Gerard van Loon, onder meer over munt- en penningkunde. Er was een lezing, live muziek en uiteraard een gezellige borrel na afloop waar de Vrienden elkaar ontmoetten.

Wat bieden we onze Vrienden nog meer?

  • Je ontvangt persoonlijke digitale uitnodigingen voor openingen en evenementen en we houden je op de hoogte via een nieuwsbrief.
  • Met onze speciale Vriendenpas ontvang je 50% korting op activiteiten, zoals lezingen en cursussen van ZB.
  • Je ontvangt jaarlijks het boek ‘Nederland Leest’ en je mag tien dvd’s of cd’s gratis uitzoeken tijdens de Boekenverkoop.
  • Verder is het mogelijk om je in te schrijven voor een rondleiding door het magazijn en de kluis van de ZB onder leiding van de conservator.

Word vriend van de ZB!

Vriend worden is fiscaal voordelig

De fiscus heeft de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Daarom zijn giften (gedeeltelijk) als goed doel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Word daarom onze Vriend!

Door een donatie van minimaal € 20 per jaar maak je het belangrijke werk van de Vrienden van de ZB mogelijk. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en betaalverzoek. Wil je aanvullend iets doneren? Dat kan via NL 25 INGB 0001 6170 45 t.n.v. Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg.