Zeeuwse Boekenprijs

Vorig jaar vierde de Zeeuwse Boekenprijs haar 20ste jubileum! Dit jubileum werd gevierd met meerdere prijzen, een uitgave van een jubileumboek en een literaire middag.

Auteurs Zeeuwse Boekenprijs in de schijnwerpers
Na een succesvolle eerste editie wordt op maandagmiddag 2 oktober 2023 wederom een bijeenkomst voor alle deelnemende auteurs georganiseerd. De middag omvat een plenair programma en een kennismaking tussen auteurs en jury.

Uitreiking ZBP
De winnaar van de ZBP wordt op maandagmiddag 30 oktober 2023 bekendgemaakt. Dat is tevens de aanvang van de Week van het Zeeuwse Boek. De Zeeuwse boekhandelaren kennen deze middag de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel toe. 

Chapeau voor de Zeeuwse Letteren

Bekijk het jubileumboek 'Chapeau voor de Zeeuwse Letteren' online. Hierin vertellen zestien oud-winnaars over hun favoriete Zeeuwse boek. Wil je een exemplaar ontvangen? Stuur een e-mail aan ZeeuwseBoekenprijs@dezb.nl

Bekijk de online versie

Sponsor Zeeuwse Boekenprijs

Rijkse Accountants & Adviseurs, het Zeeuwse accountants- en adviseurskantoor in Zuidwest-Nederland ondersteunt al jaren de ZBP. Rijkse is als Zeeuws bedrijf zeer betrokken bij cultureel Zeeland. Het bestuur van de ZBP is trots dat Rijkse de Zeeuwse Boekenprijs ondersteunt en vertrouwen geeft.

Rijkse accountants en adviseurs


Contact Zeeuwse Boekenprijs