Lenen

Met een abonnement leen je wat je wilt: romans en informatieve boeken voor volwassenen, leesboeken, prentenboeken en informatieboeken voor kinderen. Of films en documentaires op dvd en blu-ray. Onze muziekafdeling heeft een uitgebreide keuze aan cd’s en een grote collectie bladmuziek.

Lidmaatschap

Om te kunnen lenen, heb je een Bibliotheekpas nodig. Die krijg je door je in te schrijven bij de Bibliotheek. Volwassenen betalen jaarlijks een bedrag voor het lidmaatschap. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek.

Lid worden

Leengeschiedenis inzien

Wil je weten wat je al geleend hebt? Je leengeschiedenis wordt automatisch bewaard. Je kunt digitaal inzien welke titels zijn geleend op je Bibliotheekpas.

Welke informatie wordt opgeslagen in mijn leengeschiedenis?

Er wordt automatisch bijgehouden welke materialen op de Bibliotheekpas worden geleend. Je leengeschiedenislijst geeft de titel, auteur, jaar van uitgave en laatste uitleendatum weer.

Wie kan mijn leengeschiedenis inzien?

De leengeschiedenis is alleen zichtbaar voor jezelf, nadat je bent ingelogd op de website.

Hoe kan ik mijn leengeschiedenis inzien en bewerken?

1. Log in via de knop 'Mijn Bibliotheek'.

2. Klik op 'Mijn leengeschiedenis' in het blok 'Leeninformatie'.

3. Vervolgens verschijnt een overzicht van jouw persoonlijke leengeschiedenis, gesorteerd op titel. Je kunt ook sorteren op auteur of datum van uitlening.

4. Individuele items kunnen uit de lijst worden verwijderd door ze te selecteren en onderaan de pagina te verwijderen met de knop 'Verwijder geselecteerde gegevens'. De leengeschiedenislijst wordt ververst en de oude informatie is niet langer zichtbaar.

Hoe zet ik mijn leengeschiedenis uit?

1. Log in via de knop 'Mijn Bibliotheek'.

2. Klik op 'Mijn persoonlijke gegevens'.

3. Kies: 'Gegevens wijzigen' in de rechterbovenhoek.

4. Onderaan de pagina kun je bij 'Voorkeuren' de optie 'Uitleengeschiedenis' uitzetten door middel van de keuze 'Nee' in het uitklapmenu. De bestaande lijst wordt dan gewist. Vergeet niet de keuze te bevestigen met de knop 'Opslaan'.