Lenen

Leen wat je wilt!

Met een abonnement van de ZB leen je wat je wilt: romans en informatieve boeken voor volwassenen, leesboeken, prentenboeken en informatieboeken voor kinderen. Of films en documentaires op dvd en blu-ray. Onze muziekafdeling heeft een uitgebreide keuze aan cd’s en een grote collectie bladmuziek.

 • Zoek in de catalogus

  Ben je al lid van de Bibliotheek? In de catalogus vind je alle beschikbare titels. Of kom een langs bij een van onze vestigingen.

 • Bezoek Mijn Bibliotheek

  Op Mijn Bibliotheek vind je jouw leengeschiedenis, verleng je boeken en wijzig je zelf eenvoudig je persoonlijke gegevens.

 • Word lid van de ZB

  Je kunt pas lenen als je lid bent van de Bibliotheek. Nog geen lid? Meld je direct online aan en start met lenen in alle Bibliotheken van Zeeland! 

Veelgestelde vragen over de leengeschiedenis

Wil je weten wat je al geleend hebt? Je leengeschiedenis wordt automatisch bewaard. Je kunt digitaal inzien welke titels zijn geleend op je Bibliotheekpas.

Welke informatie wordt opgeslagen in mijn leengeschiedenis?

Er wordt automatisch bijgehouden welke materialen op de Bibliotheekpas worden geleend. Je leengeschiedenislijst geeft de titel, auteur, jaar van uitgave en laatste uitleendatum weer.

Wie kan mijn leengeschiedenis inzien?

De leengeschiedenis is alleen zichtbaar voor jezelf, nadat je bent ingelogd op de website.

Hoe kan ik mijn leengeschiedenis inzien en bewerken?

 1. Log in op 'Mijn Bibliotheek'.
 2. Klik op 'Mijn leengeschiedenis' in het blok 'Leeninformatie'.
 3. Vervolgens verschijnt een overzicht van jouw persoonlijke leengeschiedenis, gesorteerd op titel. Je kunt ook sorteren op auteur of datum van uitlening.
 4. Individuele items kunnen uit de lijst worden verwijderd door ze te selecteren en onderaan de pagina te verwijderen met de knop 'Verwijder geselecteerde gegevens'. De leengeschiedenislijst wordt ververst en de oude informatie is niet langer zichtbaar.

Hoe zet ik mijn leengeschiedenis uit?

 1. Log in op 'Mijn Bibliotheek'.
 2. Klik op 'Mijn persoonlijke gegevens'.
 3. Kies: 'Gegevens wijzigen' in de rechterbovenhoek.
 4. Onderaan de pagina kun je bij 'Voorkeuren' de optie 'Uitleengeschiedenis' uitzetten door middel van de keuze 'Nee' in het uitklapmenu. De bestaande lijst wordt dan gewist. Vergeet niet de keuze te bevestigen met de knop 'Opslaan'.
 • Heb je vragen over lenen?

  Kijk bij onze veelgestelde vragen of het antwoord ertussen staan.