Educatie

Lees wat ZB het onderwijs biedt op het gebied van leesbevordering, kennismaking met de Bibliotheek en vergroting van mediavaardigheden. 

Educatie

Online trainingen en cursussen

Spaans leren, een cursus Photoshop volgen of Office 365? Als lid van de ZB heb je vanaf nu toegang tot zo’n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden.

Online trainingen Skillstown

Volg gratis online trainingen rond werk. Ontdek wat bij jou past, hoe je goed thuiswerkt én hoe je omgaat met problemen en stress. Er zijn ook korte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Dit aanbod van Skillstown is ook voor niet-leden van de Bibliotheek toegankelijk.

ZB maakt werk van het Leesoffensief

Lezers worden niet geboren, maar kinderen en jongeren kunnen zich tot blijvende lezers ontwikkelen wanneer ze opgroeien in een stimulerende leesomgeving waarin effectief leesonderwijs vanzelfsprekend is en volwassenen het goede voorbeeld geven. Wie gelooft in het aloude recept ‘Jong geleerd, oud gedaan,’ denkt misschien dat het vanzelf wel goedkomt met lezen. Helaas is dat niet het geval, want vooral onder jongeren is de leesvaardigheid en leesmotivatie zorgelijk te noemen.

Daarom heeft de overheid opgeroepen tot een leesoffensief: een aanpak waarbij alle volwassenen – ouders, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leraren, bibliotheekmedewerkers, boekhandelaren, uitgevers – gezamenlijk nog meer werk maken van een sterke leescultuur in Nederland.

In het kader van het leesoffensief kan de bibliotheek een project van De Schoolschrijver aanbieden.