Bibliobussen

ColumBus, Biblioservicebus en ZBBUZZ

De Zeeuwse Bibliobussen maken deel uit van het netwerk van Bibliotheekvoorzieningen in Zeeland. Zij zijn de toegangspoort tot de collecties en diensten van alle Bibliotheken in Zeeland. Ook beschikken alle Bibliobussen over een OV-chipkaart oplaad- en afhaalpunt en zijn er anonieme OV-chipkaarten, informatiefolders en serviceformulieren verkrijgbaar. De Bibliobussen hebben ruim 70 halteplaatsen in Zeeland boven de Westerschelde. 

Halteplaatsen Bibliobussen

Kijk wanneer de ColumBus en Biblioservicebus komen! Voor vragen kun je ons bereiken via bibliobus@dezb.nl.

Alfabetisch overzicht per dorp/stad

Overzicht per dag van de week (PDF)

Halteplaatsen ZBBUZZ

Kijk hier wanneer de ZBBUZZ bij je in de buurt is. Je kunt ons bereiken via zbbuzz@dezb.nl, ook als de ZBBUZZ niet rijdt.

Halteplaatsen ZBBUZZ (PDF)

Biblioservicebus

De Biblioservicebus is een Bibliobus vol boeken met extra diensten en producten. Zo is er in de bus een geldautomaat aanwezig en beschikt het over een OV-chip en PostNL verkooppunt. Je kunt er ook informatie vinden over wonen, zorg en welzijn.

Bekijk de Biblioservicebus

ColumBus

De ColumBus is een Bibliobus vol boeken en een Onderwijsservicebus in één. Het biedt allerlei diensten op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en projectonderwijs ter ondersteuning van de leerkrachten in het primair onderwijs.

Bekijk de ColumBus

ZBBUZZ

De ZBBUZZ is een informatiepunt bedoeld voor mensen die moeite hebben met het vinden van overheidsinformatie. Ook voor taalhulp en tablet- en smartphoneondersteuning kun je er terecht.

Bekijk de ZBBUZZ

In contact met onze klantenservice

Heb je andere vragen over onze diensten en collectie? Of wil je persoonlijk met een medewerker van de ZB spreken? Dat kan natuurlijk via onze klantenservice.

Ga naar de Klantenservice

Samenwerkingspartners van de Bibliobussen