Boekstart


Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen kent alleen maar voordelen. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

Wat is BoekStart?

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar dat ouders en jonge kinderen wil laten genieten van boeken.
De Bibliotheek werkt hierin samen met de gemeente, de kinderopvang en het consultatiebureau.

Gratis BoekStartkoffertje

Heb jij een BoekStart waardebon ontvangen van de gemeente? Kom dan naar de Bibliotheek met de waardebon voor het gratis BoekStart koffertje.
Onze bibliotheekmedewerkers staan klaar om je wegwijs te maken in de Bibliotheek. Zij schrijven je baby gratis in en overhandigen het leuke oranje BoekStartkoffertje. Ook zullen zij de speciale BoekStart baby boekjes collectie laten zien. Je kunt meteen boekjes lenen om thuis te lezen.
Ouders kunnen een gratis kennismakingsabonnement afsluiten.

Geen waardebon ontvangen? Download dan hier de waardebon en lever deze in bij de Bibliotheek.

Ouders in de gemeente Veere en Noord-Beveland kunnen het koffertje in de Bibliobus afhalen.

de Boekstart spaarkaart

Speciaal voor ouders van kinderen t/m 3 jaar oud is er de Boekstart spaarkaart! Daarmee spaar je elk 10e Bieb-bezoek dat je een boekje leent een leuk cadeautje voor je kind.

Hoe werkt het?
Elke keer dat je kindje in de Bibliotheek komt en minimaal één boekje leent, krijgt het een sticker om op de BoekStart spaarkaart te plakken. Na 10 keer boeken lenen, ontvang het een cadeautje! Heeft je kindje weer 10 stickers verzameld? Dan ontvangt het nog een cadeautje!

Landelijke BoekStartdag

Op zaterdag 3 juni heten wij onze allerjongste bezoekers (0 tot 4 jaar) extra hartelijk welkom tijdens de landelijke BoekStartdag. Zet deze datum alvast in je agenda en houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie over het programma.

Bekijk de agenda

Wat is Boekstart?

Wat zit er in het gratis BoekStartkoffertje

BoekStart babyboekje van 2022

Na de spannende stemperiode is de winnaar van Babyboekje van het Jaar 2022: 'Hey Baby, kijk!' – een knuffelboek van Laura van Bouchout & Eva Mouton

 

De Kindertuin

In de Bibliotheek van Vlissingen is een gezellige Kindertuin ingericht met speciale boekjes voor baby’s, peuters en kleuters. Je mag deze boekjes gratis lenen, want kinderen t/m 17 jaar zijn gratis lid. De babyboekjes zijn van stof en plastic en er kan dus gewoon mee gespeeld worden! De babyboekjes worden na elke uitleen door ons gereinigd, wel zo fris!

Activiteiten in de ZB locatie Vlissingen

BoekStart babybieb

Boekstart babybieb

Iedere eerste woensdag van de maand, behalve in de schoolvakanties.
Samen met je baby een boekje ontdekken!
Een voorleesactiviteit speciaal gericht op de allerkleinste lezers en hun (groot) ouder(s)/verzorger(s). Er wordt gelezen, gezongen, bewogen en gespeeld.
 

Naar de agenda

Peutertje Luister

Peutertje luister

Iedere laatste woensdag van de maand, behalve in de schoolvakanties.
Samen lezen, spelen, zingen en bewegen. Peuters van 2 tot 4 jaar zijn welkom om met hun (groot)ouder(s)/verzorger(s) te genieten van een leuk peuterboek.

 

Naar de agenda

Verhalenkoffer

Verhalenkoffer


Iedere laatste woensdag van de maand, behalve in de schoolvakanties.Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen met elkaar genieten van een mooi verhaal en meer.
 

 

Naar de agenda


Boeken – en voorleestips

Wil je op de hoogte blijven van de leukste boekentips? Kijk dan op www.boekstart.nl of download de BoekStart app op je telefoon of tablet.


Contactpersoon Vlissingen: Karin Wittens

Contactpersoon Middelburg: Ine Wendt