Subsidieloket

Ondersteuning voor maatschappelijke initiatieven

Heb je een idee? Kom naar het Subsidieloket in de ZB!

Heb je een plan of idee om je omgeving te verbeteren? Ben je op zoek naar fondsenadvies, en valt je initiatief binnen het maatschappelijk veld? Dan kun je terecht bij het subsidieloket van de ZB Bibliotheek van Zeeland.

Met een zeer compleet overzicht van lokale en nationale fondsen en subsidies kijken we met je mee welke het best bij jouw initiatief passen.

Fondsen & Subsidie

Op zoek naar geld of advies?
Via het subsidieloket geeft de ZB fondsenwervingsadvies aan Zeeuwse initiatieven binnen het maatschappelijk veld. We bieden een selectie van de meest relevante lokale en nationale fondsen en subsidies. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Informatie over fondsen en subsidies
  • Het Fondsenplein Meet & Match (jaarlijks)
  • Waar mogelijk adviseren we bij het doen van een aanvraag

Vraag direct fondsenadvies aan

  

Verschillende manieren om projecten te financieren:

Zeeuwse fondsen

Zoek je middelen voor jouw plan, idee, project? Woon je in Zeeland? Speelt het zich af in Zeeland? Hier vind je informatie over fondsen met een Zeeuwse afdeling, provinciaal en lokaal werkende fondsen.

Naar Zeeuwse fondsen

Zorgfondsen

Een overzicht van de meest kansrijke fondsen op het gebied van de zorg in Nederland.

Naar Landelijke zorgfondsen

Welzijnsfondsen

Een overzicht van de fondsen in Nederland die projecten voor ouderen, jeugd en welzijn ondersteunen.

Naar Landelijke fondsen welzijn

Cultuurfondsen

Een overzicht van de fondsen voor kunstenaars en aanvragers van projecten rondom podiumkunsten, amateurkunsten, beeldende kunsten, vormgeving, literatuur, en veel meer. 

Naar Landelijke cultuurfondsen

Subsidies

Als je plannen hebt op het gebied van zorg, welzijn en/of cultuur is het gemeentehuis of stadskantoor van de gemeente waar je woont een goede plek waar je terecht kunt voor (aanvullende) gelden. Ook kun je de provinciale en landelijke overheid benaderen, en Europese subsidies voor grote projecten. 

Naar Subsidies

Sponsoring

In het stappenplan staat exact beschreven hoe je succesvol sponsors werft voor je plan of project.

Naar Sponsoring

Serviceclubs

Serviceclubs zijn verenigingen ter bevordering van het algemeen welzijn. De leden zijn afkomstig uit de zakenwereld en/of academisch geschoold. Zij ondersteunen (financieel) lokale en landelijke projecten en activiteiten. Lions en Kiwanis hebben bijvoorbeeld jeugd- en jongerenprogramma’s.  

Naar Serviceclubs

Acties

Een effectieve manier om geld in te zamelen, bijvoorbeeld voor een reis, club, school of vereniging, is om een actie te houden. Een leuke actie waarbij je geld inzamelt kan (in korte tijd) veel geld opleveren. Lees verder om te zien welke acties je kunt houden om geld mee in te zamelen.

Naar Acties

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Het verloopt echter zonder tussenkomst van banken, maar zorgt voor direct contact tussen de aanvrager en degenen die geld willen investeren.

Naar Crowdfunding

Team Zeeland - Katalys

Heb je een plan voor je dorp of buurt: meer groen, meer contact tussen buurtgenoten of een oud schoolgebouw ombouwen tot woningen? Naast plezier met je medebewoners komen er helaas ook vaak tegenvallers op je pad. Advies van Katalys is dan een welkome vorm van ondersteuning. Kun je hulp gebruiken bij jouw bewonersinitiatief? Neem dan contact op met de Zeeuwse adviseurs van Katalys. Zij helpen je graag verder!

Bezoek Team Zeeland | Katalys

MAEX Zeeland – Social Handprint Zeeland

Naar socialhandprint.com

Maak je maatschappelijke impact zichtbaar!
Je hebt een plan, maatschappelijk initiatief of een sociale onderneming en je bent op zoek naar een platform om je initiatief zichtbaar te maken én verder te ontwikkelen?

Op MAEX Zeeland – Social Handprint Zeeland kun je als initiatief een profiel aanmaken. Dit profiel maak je aan door aan te geven wat je initiatief precies doet en voor wie. Vervolgens wordt op basis van de informatie over je initiatief een ‘social handprint’ gemaakt. Deze social handprint maakt de impact van je initiatief inzichtelijk. Handig, want steeds meer fondsen en subsidieverstrekkers vragen om de impact van een initiatief! Daarnaast kun je met een profiel mee doen en kans maken op Impulsen, in de vorm van donaties of ondersteuning.

  • Contact

    Onze adviseurs helpen jou de juiste stappen te zetten voor een succesvol idee. Mail ons via subsidieloket@dezb.nl

  • Veelgestelde vragen

    Kom je er niet uit of heb je vragen over de subsidie rondom jouw project? Bekijk de veelgestelde vragen en vind het antwoord.