Kranten en catalogi

algemene digitale bronnen

Meer kranten en catalogi; tijdschriften, encyclopedieën en biografieën

Delpher

 

Naast Pressreader en de Krantenbank Zeeland zijn er nog veel meer algemene digitale bronnen, zoals Delpher, met ruim 90 miljoen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen. Een overzicht:

Biografieën

Catalogi

 • Catalogus Zeeuwse Bibliotheken Naar de Catalogus Zeeuwse Bibliotheken

  Beschrijvingen van de collectie van alle openbare Bibliotheken in Zeeland

  Bekijk details van Catalogus Zeeuwse Bibliotheken

 • Archieven.nl Naar Archieven.nl

  Archieven.nl biedt toegang tot materiaal van tal van Nederlandse archieven. Meer dan 54.000 archieven en collecties met ruim 183 miljoen beschrijvingen van archiefstukken. Daarnaast ook zoeken op afbeeldingen, personen, locaties en in ruim 2 miljoen krantenpagina’s.

  Bekijk details van Archieven.nl

 • Atria Naar Atria

  Atria heeft naast een bibliotheek een uitgebreid archief met onder andere materiaal van verschillende vrouwenorganisaties, archieven van belangrijke vrouwen, dagboeken en beeldmateriaal van vrouwen van vroeger en nu

  Bekijk details van Atria

 • Bibliotheek Zuid-Afrikahuis Naar Bibliotheek Zuid-Afrikahuis

  De bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis omvat een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte wetenschappelijke collectie, en de grootste afdeling Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de gebieden van oude en moderne Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde, geschiedenis, kunst, politiek, theologie en gedragswetenschappen.

  Bekijk details van Bibliotheek Zuid-Afrikahuis

 • Worldcat Naar Worldcat

  Worldcat is de grootste internationale catalogus met titels van boeken, cd's en video op Internet. Meer dan 50.000 bibliotheken uit meer dan 90 landen werken samen aan één gemeenschappelijke online catalogus. Eind 2018 waren er circa 435 miljoen titelbeschrijvingen in Worldcat te vinden.

  Bekijk details van Worldcat

Kranten

 • BelgicaPress Naar BelgicaPress

  Deze collectie van meer dan 4 miljoen Belgische krantenpagina’s uit de periode 1831-1950 is volledig doorzoekbaar. Online kun je de rechtenvrije pagina’s inzien, uit de periode 1831-1918. De periode 1919-1950 is alleen te raadplegen in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel i.v.m. auteursrechtelijke beperkingen.

  Bekijk details van BelgicaPress

 • Delpher Naar Delpher

  Delpher is een website ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek met ruim 90 miljoen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen.

  Bekijk details van Delpher

 • Digibron Naar Digibron

  Digibron is een digitaal kenniscentrum van de gereformeerde gezindte, met onder andere vele jaargangen aan gedigitaliseerd archief: Reformatorisch Dagblad, De Banier, De Saambinder, Gereformeerd Weekblad, DRS, Criterium, Brochures (TUA), Kerkrecht.nl, Brochures (SGP). In Digibron zijn alle kranten van 1971-2010 opgenomen. In de periode 1995-1998 ontbreken nog enkele kranten, deze worden later toegevoegd. De redactionele content is vrijwel volledig opgenomen. Bij sommige artikelen is het nog niet...

  Bekijk details van Digibron

 • FD, Financieël Dagblad Toegankelijk in Zeeuwse Bibliotheken; overal inloggen mogelijk met Bibliotheekpas

  Artikelen uit het Financieel Dagblad. Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen zijn in de Bibliotheek en thuis doorzoekbaar en te lezen

  Bekijk details van FD, Financieël Dagblad

 • Gale - verdiepende bron Bekijk details

  Raadpleeg krantenarchieven van onder meer Financial Times, The Economist en Times. In Gale Reference Complete vind je daarnaast digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van Gale - verdiepende bron

 • Google Nieuws Naar Google Nieuws

  Google Nieuws voor Nederland verzamelt de “koppen” en nieuws uit diverse bronnen. Je kunt je persoonlijke Google account gebruiken om de selectie van nieuws te personaliseren.

  Bekijk details van Google Nieuws

 • Krantenbank Zeeland Naar Krantenbank Zeeland

  Krantenbank Zeeland bevat een verzameling Zeeuwse kranten die is samengesteld door ZB in samenwerking met de gemeentearchieven van Goes, Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord-Beveland, Vlissingen en Sluis. De krantenselectie omvat alleen regionale kranten. Krantenbank Zeeland wordt regelmatig uitgebreid.

  Bekijk details van Krantenbank Zeeland

 • New York Times Naar de New York Times (alleen in ZB; overal toegang voor leden)

  De databank van de New York Times bevat de volledige inhoud van de krant vanaf de eerste uitgave in 1851 met facsimile beelden in pdf ( Acrobat Reader is vereist). Doorzoekbaar met gewone zoektermen, auteur, titel artikel en eerste paragraaf.

  Bekijk details van New York Times

 • Pressreader Bekijk details

  Lees gratis ruim 7.000 kranten en tijdschriften uit 120 landen in 60 talen op je smartphone, tablet of computer.

  Bekijk details van Pressreader

Encyclopedieën

 • CIA World Factbook Naar CIA World Factbook

  The World Factbook geeft informatie over de geschiedenis, bevolking, regering, economie, energie, geografie, communicatie, transport, defensie, en transnationale issues voor 267 landen. Andere informatie...

  Bekijk details van CIA World Factbook

Tijdschriften

 • EBSCO - verdiepende bron Bekijk details

  Verdiepende bron EBSCO biedt toegang tot Engelstalige wetenschappelijke informatie op allerlei vakgebieden.

  Bekijk details van EBSCO - verdiepende bron

 • Gale - verdiepende bron Bekijk details

  Raadpleeg krantenarchieven van onder meer Financial Times, The Economist en Times. In Gale Reference Complete vind je daarnaast digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van Gale - verdiepende bron

 • Pressreader Meer over Pressreader

  Meer dan 6000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen. Met een archief tot 90 dagen terug. Met de Pressreader app heb je op je eigen smartphone of tablet (IOS en Android) toegang tot de databank in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Pressreader

 • Tijdschriftenbank Zeeland Naar de Tijdschriftenbank Zeeland

  Tijdschriftenbank Zeeland bevat 35 volledig gedigitaliseerde tijdschriften. Ze zijn verschenen tussen 1769 en heden. Het zijn Zeeuwse tijdschriften met algemene onderwerpen maar ook cultuur, letterkunde, religie, wetenschap, politiek en economie. Er zijn bladen voor het algemeen publiek, zoals Zeeuws Tijdschrift of Scheldestromen, en er zijn vaktijdschriften, zoals Steltkluut en Sterna.

  Bekijk details van Tijdschriftenbank Zeeland

 • Springer / BSL - verdiepende bron Bekijk details

  Springer / BSL biedt toegang tot Nederlandstalige, medische vakbladen. Naast bronnen op het gebied van gezondheidswetenschappen ook tandheelkunde en sociale wetenschappen. Plus een aantal naslagwerken over de zorg.

  Bekijk details van Springer / BSL - verdiepende bron