Kranten, catalogi en meer

 

Naast Pressreader en de Krantenbank Zeeland zijn er nog veel meer algemene digitale bronnen, zoals Delpher, met ruim 90 miljoen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen.

Biografieën

Catalogi

  • Catalogus Zeeuwse Bibliotheken Naar de Catalogus Zeeuwse Bibliotheken

    Beschrijvingen van de collectie van alle openbare Bibliotheken in Zeeland

  • Archieven.nl Naar Archieven.nl

    Archieven.nl biedt toegang tot materiaal van tal van Nederlandse archieven. Meer dan 54.000 archieven en collecties met ruim 183 miljoen beschrijvingen van archiefstukken. Daarnaast ook zoeken op afbeeldingen, personen, locaties en in ruim 2 miljoen krantenpagina’s.

  • Atria Naar Atria

    Atria heeft naast een bibliotheek een uitgebreid archief met onder andere materiaal van verschillende vrouwenorganisaties, archieven van belangrijke vrouwen, dagboeken en beeldmateriaal van vrouwen van vroeger en nu

  • Bibliotheek Zuid-Afrikahuis Naar Bibliotheek Zuid-Afrikahuis

    De bibliotheek van het Zuid-Afrikahuis omvat een unieke, geheel op Zuid-Afrika gerichte wetenschappelijke collectie, en de grootste afdeling Zuid-Afrikaanse literatuur in Europa. Het grootste deel van de collectie is Afrikaans-, Nederlands- of Engelstalig. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de gebieden van oude en moderne Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde, geschiedenis, kunst, politiek, theologie en gedragswetenschappen.

  • Worldcat Naar Worldcat

    Worldcat is de grootste internationale catalogus met titels van boeken, cd's en video op Internet. Meer dan 50.000 bibliotheken uit meer dan 90 landen werken samen aan één gemeenschappelijke online catalogus. Eind 2018 waren er circa 435 miljoen titelbeschrijvingen in Worldcat te vinden.

Kranten

  • BelgicaPress Naar BelgicaPress

    Deze collectie van meer dan 4 miljoen Belgische krantenpagina’s uit de periode 1831-1950 is volledig doorzoekbaar. Online kun je de rechtenvrije pagina’s inzien, uit de periode 1831-1918. De periode 1919-1950 is alleen te raadplegen in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel i.v.m. auteursrechtelijke beperkingen.

  • Delpher Naar Delpher

    Delpher is een website ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek met ruim 90 miljoen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen.

  • Digibron Naar Digibron

    Digibron is een digitaal kenniscentrum van de gereformeerde gezindte, met onder andere vele jaargangen aan gedigitaliseerd archief: Reformatorisch Dagblad, De Banier, De Saambinder, Gereformeerd Weekblad, DRS, Criterium, Brochures (TUA), Kerkrecht.nl, Brochures (SGP). In Digibron zijn alle kranten van 1971-2010 opgenomen. In de periode 1995-1998 ontbreken nog enkele kranten, deze worden later toegevoegd. De redactionele content is vrijwel volledig opgenomen. Bij sommige artikelen is het nog niet...

  • Google Nieuws Naar Google Nieuws

    Google Nieuws voor Nederland verzamelt de “koppen” en nieuws uit diverse bronnen. Je kunt je persoonlijke Google account gebruiken om de selectie van nieuws te personaliseren.

  • Krantenbank Zeeland Naar Krantenbank Zeeland

    Krantenbank Zeeland bevat een verzameling Zeeuwse kranten die is samengesteld door ZB in samenwerking met de gemeentearchieven van Goes, Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord-Beveland, Vlissingen en Sluis. De krantenselectie omvat alleen regionale kranten. Krantenbank Zeeland wordt regelmatig uitgebreid.

  • New York Times Naar de New York Times (alleen in ZB; overal toegang voor leden)

    De databank van de New York Times bevat de volledige inhoud van de krant vanaf de eerste uitgave in 1851 met facsimile beelden in pdf ( Acrobat Reader is vereist). Doorzoekbaar met gewone zoektermen, auteur, titel artikel en eerste paragraaf.

  • Pressreader Bekijk details

    Lees gratis ruim 7.000 kranten en tijdschriften uit 120 landen in 60 talen op je smartphone, tablet of computer.

Encyclopedieën

  • CIA World Factbook Naar CIA World Factbook

    The World Factbook geeft informatie over de geschiedenis, bevolking, regering, economie, energie, geografie, communicatie, transport, defensie, en transnationale issues voor 267 landen. Andere informatie aanwezig: kaarten van de wereldregio’s, vlaggen, een politieke kaart van de wereld, kaart met informatie over oceanen en tijdzones.

Tijdschriften

  • Pressreader Meer over Pressreader

    Meer dan 6000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen. Met een archief tot 90 dagen terug. Met de Pressreader app heb je op je eigen smartphone of tablet (IOS en Android) toegang tot de databank in de Bibliotheek.

  • Tijdschriftenbank Zeeland Naar de Tijdschriftenbank Zeeland

    Tijdschriftenbank Zeeland bevat 35 volledig gedigitaliseerde tijdschriften. Ze zijn verschenen tussen 1769 en heden. Het zijn Zeeuwse tijdschriften met algemene onderwerpen maar ook cultuur, letterkunde, religie, wetenschap, politiek en economie. Er zijn bladen voor het algemeen publiek, zoals Zeeuws Tijdschrift of Scheldestromen, en er zijn vaktijdschriften, zoals Steltkluut en Sterna.

  • Springer / BSL - verdiepende bron Bekijk details

    Springer / BSL biedt toegang tot Nederlandstalige, medische vakbladen. Naast bronnen op het gebied van gezondheidswetenschappen ook tandheelkunde en sociale wetenschappen. Plus een aantal naslagwerken over de zorg.