Zeeuwse Klimaatweek

Maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november 2023

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de ZB het initiatief genomen om van 30 oktober t/m 5 november voor de tweede keer de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. We doen dat samen met organisaties en bedrijven in Zeeland. We sluiten hierbij perfect aan bij de Nationale Klimaatweek die in diezelfde week wordt gehouden.

Doe mee met de Klimaatweek

Noteer het op de kalender en bedenk alvast wat jouw gemeente of organisatie kan doen in die week en geef het door aan zeeuwseklimaatweek@dezb.nl.

Inspiratie

Van 31 oktober t/m 6 november 2022 vond de Nationale Klimaatweek plaats. Een week die in het teken stond van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Een beter klimaat begint vandaag. Doe jij ook mee?

Inspiratie kun je opdoen op de website van de Nationale Klimaatweek 2022 en de Zeeuwse Klimaatweek 2022.

ACTIVITEITEN

Hieronder een overzicht van de activiteiten die in de Zeeuwse Klimaatweek zullen plaatsvinden.


Startschot Zeeuwse Klimaatweek

Maandag 30 oktober 

Programma volgt

Hier kan jouw activiteit staan

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober 2023 van 19.00 tot 23.30 uur vragen wij aandacht voor lichtvervuiling.

Het licht gaat uit! Muziek, dans en straattheater, donker tafelen in het centrum van Middelburg. Toegang is gratis.

Nacht van de nacht

Kick-off Energy Battle

De Zeeuwse scholen voor voortgezet onderwijs kunnen meedoen aan de online Kick-off van de energy Battle. Meer informatie volgt.

Met de Zeeuwse Klimaatweek besteden we aandacht aan het thema Klimaatverandering, één van de grootste maatschappelijke opgaven, zeker voor Zeeland.
Haakt aan bij provinciaal beleid Regionale EnergieStrategie (RES) en Klimaatadaptatie.

Maatschappelijk Projecten van ZB heeft als doel om inwoners van Zeeland te informeren, het bevorderen van bewustwording en activeren bij te dragen aan oplossingen van de grote maatschappelijke uitdagingen.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Esther Spuesens