Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

De catalogus speciaal voor jonge lezers

In de Kidscatalogus vind je alle boeken speciaal voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Van leesboeken en informatieve boeken tot mooie prentenboeken.

Zoek in de Kidscatalogus


📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerpKen je BoekStart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Met BoekStart maak je een vliegende start! Haal het gratis BoekStartkoffertje op bekijk de boekentips!

Meer info over BoekStart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online

Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, zijn er 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl.

Naar de meertalige voorleesfilmpjes

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een Nederlandse taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen.

Naar de VoorleesExpress