Economie en data

Digitale bronnen

Raadpleeg databanken op het gebied van economie en data

Naast de consumententests van Consumentenbond Online (toegankelijk in de Zeeuwse Bibliotheken) en data van het Centraal bureau voor de statistiek zijn er de volgende digitale bronnen:

 • Annual reports Ga naar Annual reports

  Jaarverslagen van ondernemingen wereldwijd. Selecteren op verschillende criteria mogelijk: bedrijfstak, bedrijfssector, alfabetisch, beursgenoteerd.

 • Databank HZ Kenniscentrum Zeeuwse samenleving Naar databank HZ

  Een databank gevuld met cijfers (statistieken) met betrekking tot Zeeland op verschillende thema’s, zoals bijv. demografie, onderwijs, gezondheid en zorg, cultuur en vrije tijd, economie, jeugd, veiligheid, woningmarkt, mobililteit. Deze cijfers komen uit eigen onderzoek, maar ook van andere organisaties, zoals gemeenten, GGD Zeeland, en het Centraal bureau voor de statistiek (CBS). Zelf cijfers opzoeken, gegevens visualiseren door tabellen te maken, maar ook verschillende soorten grafieken of een...

 • Google Dataset Search Naar Google Dataset Search

  Google Dataset Search is een zoekmachine van Google die je helpt online gegevens te vinden die vrij beschikbaar zijn voor gebruik.

 • RePEc: IDEAS Naar RePEc: IDEAS

  Grootste bibliografische databank op het terrein van de economie met meer dan 500.000 verwijzingen naar working papers, tijdschriftartikelen, software, auteurs en instellingen.

 • Statline Ga naar Statline

  Centraal Bureau voor Statistiek

  Statline is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alle cijfers die gepubliceerd worden, worden opgenomen in deze databank en zijn gratis beschikbaar.