Economie en data

digitale bronnen

Raadpleeg databanken op het gebied van economie en data

Naast de consumententests van Consumentenbond Online (toegankelijk in de Zeeuwse Bibliotheken) en data van het Centraal bureau voor de statistiek zijn er de volgende digitale bronnen:

HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving

Een databank gevuld met cijfers (statistieken) met betrekking tot Zeeland op verschillende thema’s, o.a. demografie, economie en arbeidsmarkt. Deze cijfers komen uit eigen onderzoek, maar ook van andere organisaties, zoals gemeenten, RIBIZ en het Centraal bureau voor de statistiek (CBS).
Zelf cijfers opzoeken, gegevens visualiseren door tabellen te maken, maar ook verschillende soorten grafieken of een kaart maken, het is allemaal mogelijk. Alle tabellen en grafieken /kaarten kunnen worden gedownload of gedeeld.

Google Dataset Search

Google Dataset Search

In september 2018 lanceerde Google een bètaversie van een nieuwe zoekmachine voor datasets: Google Dataset Search.

Annual Reports

Annual reporrts

Jaarverslagen van ondernemingen wereldwijd. Selecteren op verschillende criteria mogelijk: bedrijfstak, bedrijfssector, alfabetisch, beursgenoteerd.

RePEc: IDEAS

IDEAS

Grootste bibliografische databank op het terrein van de economie met meer dan 500.000 verwijzingen naar working papers, tijdschriftartikelen, software, auteurs en instellingen.
Het grootste deel van de records heeft een link naar gratis beschikbare full-text. Van veel publicaties zijn ook de geciteerde literatuur en citaties opgenomen. Er zijn ook lijsten van veelgeciteerde auteurs en publicaties.