Economie en data

Digitale bronnen

Raadpleeg databanken op het gebied van economie en data

Naast de consumententests van Consumentenbond Online (toegankelijk in de Zeeuwse Bibliotheken) en data van het Centraal bureau voor de statistiek zijn er de volgende digitale bronnen:

  • Databank HZ Kenniscentrum Zeeuwse samenleving Naar databank HZ

    Een databank gevuld met cijfers (statistieken) met betrekking tot Zeeland op verschillende thema’s, zoals bijv. demografie, onderwijs, gezondheid en zorg, cultuur en vrije tijd, economie, jeugd, veiligheid, woningmarkt, mobililteit. Deze cijfers komen uit eigen onderzoek, maar ook van andere organisaties, zoals gemeenten, GGD Zeeland, en het Centraal bureau voor de statistiek (CBS). Zelf cijfers opzoeken, gegevens visualiseren door tabellen te maken, maar ook verschillende soorten grafieken of een...

  • RePEc: IDEAS Naar RePEc: IDEAS

    Grootste bibliografische databank op het terrein van de economie met meer dan 500.000 verwijzingen naar working papers, tijdschriftartikelen, software, auteurs en instellingen. Het grootste deel van de records heeft een link naar gratis beschikbare full-text. Van veel publicaties zijn ook de geciteerde literatuur en citaties opgenomen. Er zijn ook lijsten van veelgeciteerde auteurs en publicaties.