Digitale bronnen overal gebruiken

Ben je als lid ingeschreven bij ZB in Middelburg? Dan kun je een heleboel databanken waaraan kosten verbonden zijn gratis via het internet raadplegen. Om toegang te krijgen log je in met de gegevens van je Bibliotheekpas.

American National Biography

American National Biography biedt toegang tot 19.000 biografische beschrijvingen van historische Amerikaanse personen.

Raadplegen in de Bibliotheek zonder identificatie

Leden van de ZB kunnen overal inloggen

In alle Zeeuwse Bibliotheken; leden kunnen overal inloggen

E-Books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Leen tot 10 e-books tegelijk. Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop. E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan. Ben je al lid van ZB? Dan hoef je je alleen even te registreren om e-books te lenen.

Toelichting bij de e-books

Naar de e-books

Encyclopaedia Britannica Online

Een van de oudst bestaande informatiebronnen met korte en lange overzichtsartikelen voor bijna alle disciplines. Bevat ook historische tijdlijnen, multimedia, geselecteerde tijdschriftartikelen, woordenboek en een thesaurus.

Raadplegen in de ZB

Leden van ZB kunnen overal inloggen met bibliotheekpas

LiteRom

De meest complete verzameling recensies en artikelen over Nederlandstalige literatuur, verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen sinds 1900. Het gaat hierbij om een breed scala van bladen, van Margriet tot Vrij Nederland en van De Nederlandsche Spectator tot De Telegraaf.

Toegankelijk in de Zeeuwse Bibliotheken

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Luisterboeken

Van romans tot talencursussen, van thrillers tot kinderboeken. Met de LuisterBieb geniet je gratis van de beste luisterboeken op je smartphone of je tablet, waar en wanneer jij dat wilt.

Meer informatie

Naar de Luisterbieb

Muziekweb

Catalogus van de volledige collectie klassieke en populaire cd's en lp's van de Centrale Discotheek in Rotterdam. je kunt hier een groot aantal muziekalbums gratis digitaal lenen.

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

New York Times

De databank van de New York Times bevat de volledige inhoud van de krant vanaf de eerste uitgave in 1851 met facsimile beelden in pdf ( Acrobat Reader is vereist). Doorzoekbaar met gewone zoektermen, auteur, titel artikel en eerste paragraaf.

Toegankelijk in ZB

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Oxford Art Online

Oxford Art Online is een door Oxford University Press uitgegeven kunsthistorische database. Via Oxford Art Online kunnen vier naslagwerken inclusief het daarin opgenomen beeldmateriaal doorzocht worden: Grove Art Online, The Oxford Companion to Western Art, Encyclopedia of Aesthetics en The Concise Oxford Dictionary of Art Terms. Samen geven de naslagwerken toegang tot 23.000 onderwerpen, 21.000 biografieën, 500.000 bibliografische citaties, 40.000 links naar afbeelddingen en 5.000 afbeeldingen uit Grove Art Online. Verder bevat Oxford Art Online een zestal tijdsbalken waarin de ontwikkeling van de kunsten toegelicht wordt.

Toegankelijk in ZB

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Oxford Dictionary of National Biography

Oxford Dictionary of National Biography bevat biografische informatie over personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Britse maatschappij. Naast de beschrijving van leven en werk van een persoon bevat bevatten de lemma's van de Oxford DNB meer dan 10.000 portretten. De Oxford DNB heeft verschillende zoekopties, waaronder een apart zoekformulier voor afbeeldingen (= Image search).

Toegankelijk in ZB

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Oxford Music Online

Oxford Music Online is een belangrijke toegangspoort voor naslagwerken op het gebied van de muziekwetenschap. Het bestand biedt onder meer 50.000 artikelen over alle aspecten van muziek van de oudheid tot heden, biografieën, overzichten van werken, muziekfragmenten, en duizenden links naar muziek-sites en geluidsarchieven.

Toegankelijk in ZB

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Oxford Reference Online Premium

De Oxford Reference Online Premium bevat 2 miljoen ingangen van naslagwerken zoals taalwoordenboeken, algemene en vakgerichte encyclopedische naslagwerken op allerlei wetenschapsgebieden. Die gebieden zijn bijvoorbeeld geneeskunde, natuurwetenschappen, techniek, filosofie, sociale wetenschappen, geschiedenis en politiek, kunst en cultuur. Een interessante aanvulling is de mogelijkheid om via tijdlijnen te zoeken. De tijdlijnen brengen de geschiedenis en/of ontwikkeling van een onderwerp in beeld. Er zijn tijdlijnen op het gebied van architectuur, geneeskunde, geschiedenis, politiek, kunst en cultuur.

Toegankelijk in ZB

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibliotheekpas

Pressreader

Meer dan 6000  kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen. Met een archief tot 90 dagen terug. Met de Pressreader app heb je op je eigen smartphone of tablet (IOS en Android) toegang tot de databank in de Bibliotheek.

Meer over / naar Pressreader

Theorie-examen rijbewijs

In de Bibliotheek en thuis kan geoefend worden met digitale proefexamens voor het rijexamen bromfiets, motor en auto.

Toegankelijk in alle Zeeuwse Bibliotheken

Leden kunnen overal inloggen met hun Bibiliotheekpas

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je samenvattingen en achtergronden van boeken. Uittreksels helpen je om een boek beter te begrijpen. Hoe meer je snapt, hoe leuker lezen wordt! Toegang in alle Zeeuwse Bibliotheken én vanuit huis als je inlogt met je bibliotheekgegevens.

Ga naar de Uittrekselbank

Terug naar Digitale bronnen