Vrienden

Ook de ZB kan niet zonder vrienden! Daarom is in 1988 de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek opgericht. Als Vriend draag je bij aan het culturele programma van ZB en aan het behoud van de bijzondere collecties. Zo wordt restauratie, conservering en digitalisering van bijvoorbeeld het Oud-Bezit en de Zelandica mogelijk gemaakt. Dankzij de Vrienden staat ook het Muziekblog online.

Vriendenmiddag
Om onze Vrienden te bedanken, organiseren we ieder najaar een Vriendenmiddag. Het boeiende programma heeft steeds een ander thema. Ook laten we zien welke restauraties of bijzondere aankopen er met jouw bijdrage zijn gedaan. Tot slot krijg je als aandenken een mooi boekje mee naar huis. De Vriendenmiddag op 25 november jl., stond in het teken van een bijzondere set boeken van Gerard van Loon, onder meer over munt- en penningkunde. Er was een lezing, live muziek en uiteraard een gezellige borrel na afloop waar de Vrienden elkaar ontmoetten.

Wat bieden we onze Vrienden nog meer?

  • Je ontvangt persoonlijke digitale uitnodigingen voor openingen en evenementen en we houden je op de hoogte via een nieuwsbrief.
  • Met onze speciale Vriendenpas ontvang je 50% korting op activiteiten, zoals lezingen en cursussen van ZB.
  • Je ontvangt jaarlijks het boek ‘Nederland Leest’ en je mag tien dvd’s of cd’s gratis uitzoeken tijdens de Boekenverkoop.
  • Verder is het mogelijk om je in te schrijven voor een rondleiding door het magazijn en de kluis van de ZB onder leiding van de conservator.

Word daarom onze Vriend!
Vul onderstaand antwoordformulier in. Door een donatie van minimaal € 20 per jaar maak je het belangrijke werk van de Vrienden van de ZB mogelijk. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en betaalverzoek. Wil je aanvullend iets doneren? Dat kan via NL 25 INGB 0001 6170 45 t.n.v. Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg.

Vriend worden is fiscaal voordelig
De fiscus heeft de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Daarom zijn giften (gedeeltelijk) als goed doel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Meer weten?
Hieronder kun je ons jaarverslag met financiële verantwoording en toekomstplannen downloaden, alsmede informatie over onze stichting en doelstellingen:

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar: vrienden@dezb.nl

 

Voor- en achternaam

Huisadres

Postcode

Woonplaats

Via dit nummer ben ik te bereiken

Dit is mijn e-mailadres