Werken bij ZB

ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) is het hart van kennis, informatie en cultuur van en voor iedereen in Zeeland. Er werken 170 medewerkers en vrijwilligers. 

Iedere medewerker is belangrijk. We gaan dan ook met respect met elkaar om. Binnen de ZB heerst er een gezellige en hechte sfeer tussen de collega’s.

Ben je op zoek naar een functie bij de ZB of wil je aan de slag als stagiair(e) of vrijwilliger? Bekijk hieronder onze vacatures. Misschien verwelkomen wij jou binnenkort in ons team!

Vacatures

ZB is veel meer dan een Bibliotheek. We organiseren ook activiteiten, cursussen, workshops en tentoonstellingen. Om dit mogelijk te maken werken bij de ZB deskundige, gedreven en enthousiaste medewerkers.

Op dit moment hebben we een vacature:

Informatiespecialist Vlissingen

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger help je mee onze missie te verwezenlijken. Je levert bijvoorbeeld een bijdrage aan trainingen op het gebied van de Nederlandse taal, digitale vaardigheden of het voorlezen aan kinderen.

Vrijwilligers VoorleesExpress

Baliemedewerkers Taalhuis Walcheren in Vlissingen

Docenten digitale vaardigheden

Voorlezer Boekfiets

Stages

Op zoek naar een stageplek? Volg je maatschappelijke, mbo- of hbo-stage bij de ZB! Van vormgeving tot aan secretariaat, van HRM tot aan communicatie. Iets voor jou? Stuur een open sollicitatie naar vacature@dezb.nl.

Voordelen van stagelopen bij de ZB:

  • Stagevergoeding conform cao bibliotheken.
  • Fijne collega's en goede begeleiding.

Open sollicitatie

Spreekt werken bij ZB je aan maar staat er momenteel geen (passende) vacature open? Stuur via onderstaande knop je cv en motivatiebrief en vermeld daarbij ‘Open sollicitatie'.

Stuur ons je cv en motivatiebrief