Winnaars Kunstbende Zeeland 2023

Gepubliceerd op: 12 juni 2023 12:42

Zondagmiddag 11 juni 2023 vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende plaats, dit jaar in het Scheldetheater in Terneuzen. Kunstbende is hét podium voor jong creatief talent. En deze middag werd maar weer eens heel duidelijk dat de provincie Zeeland een groot aantal jonge, creatieve talenten in ‘huis’ heeft. Zo’n 100 jongeren in de leeftijd 13-19 jaar, afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia.

Kweekvijver vol jong creatief talent
De jongeren toonden hun kunsten in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Wat Kunstbende uniek maakt ten opzichte van andere talentenjachten, is dat alle deelnemende acts zelf verzonnen en gemaakt moeten zijn. Deelnemers moesten dus creatief zijn en zichzelf op het podium durven laten zien aan publiek en een professionele jury. Organisatie en coördinatie van de Zeeuwse voorronde is in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland.

Deelnemers kunnen zichzelf bij Kunstbende volop ontwikkelen door workshops te volgen en of gecoacht worden door professionele kunstenaars en artiesten. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn o.a.: Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Stefano Keizers, Abdelkader Benali en Douwe Bob.

Winnaars 2023
De eerste prijswinnaars vertegenwoordigen Zeeland bij de landelijke finale op 30 september 2023 in de Melkweg in Amsterdam. Alle prijswinnaars krijgen naast de felbegeerde Kunstbende Award, een prijzenpakket vol cadeaubonnen, gadgets, vrijkaarten en workshops. Ook krijgen zij een podiumplek op Zeeuwse festivals zoals VESTROCK Rally, Bevrijdingsfestival Zeeland en Kunstschouw. Daarnaast geeft Kunstbende de winnaars van alle acht categorieën de kans van hun leven door op een groot landelijk festival of evenement te mogen optreden zoals Mysteryland, Fashionclash en de Nederlandse Dansdagen.

De gelukkige winnaars van de Zeeuwse voorronde 2023 zijn:

Expo
1. Laura Biscia (19 jaar) uit Hulst
2. Lena van Beest (15 jaar) uit Colijnsplaat
3. Lizzy-Mae van Leeuwen (18 jaar) uit Kapelle

Taal
1. Ilva Dekker (17 jaar) uit Veere
2. Gwenn Delnad (18 jaar) uit Oostburg
3. Micha Braaksma (18 jaar) uit Middelburg

Film & Animatie
(wegens minder dan 5 deelnemers reiken we maar 1 prijs uit)
1. Hessel van Herk (16 jaar) uit Oost-Souburg

DJ
1. DNN (Johan Schot (16 jaar) uit Goes
2. Kasijn Dieleman | Kasnø (16 jaar) uit Heikant
3. Vera van der Schelde | DJ Vera (18 jaar) uit Middelburg

Theater
1. Caya Sandee (15 jaar) uit Goes
2. Sanne Willemse (18 jaar) en Myrthe Bruijnes (14 jaar) uit Goes
3. Jasper Versprille (16 jaar) uit Kloetinge

Fashion
(wegens minder dan 5 deelnemers reiken we maar 1 prijs uit)
1. Leaf Habraken (15 jaar) uit Kortgene

Dans
1. Rosalinn van 't Leven (15 jaar) uit Arnemuiden
2. Amy-Jolie Nijhuis (14 jaar) uit Terneuzen
3. Janneke van Elst (19 jaar) uit Aardenburg

Muziek
1. Finn Verbraeken (15 jaar) uit Hulst
2. Four in Blood: Tijl de Witte (17 jaar) Midas Giele (15 jaar), Jaimie Versprille (17 jaar), Tijs van Dorsselaer (16 jaar) uit gemeente Hulst
3. Gwenn Delnad (18 jaar) uit Oostburg

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Rabobank, Scalda en Provincie Zeeland.

Foto: winnaars dans, taal en fashion- Margo Nije

Kunstbende