Week van de circulaire economie

Gepubliceerd op: 23 februari 2024 10:31

In de week van de circulaire economie, van 11 tot en met 16 maart, organiseren we verschillende activiteiten rondom het thema circulaire economie. Van een kledingruil tot repaircafé, alles in het thema van re-use, recycle en zero waste.

Bekijk het volledige programma

Uitgelicht: Meet Up Circulaire samenleving

Op dinsdag 12 maart kun je meedoen aan de Meet Up over een Circulaire samenleving. We gaan in gesprek met Zeeuwen over de circulaire samenleving en hoe we dit principe toe kunnen passen in onze dagelijkse praktijk. Daarnaast vindt de prijsuitreiking plaats van het Kringlogo 2024 voor het beste circulaire burgerinitiatief in Zeeland. De toegang is gratis. 

Meld je aan voor de Meet Up

Repareer, ruil, en verklein je afvalberg!

Wist je dat we in Nederland jaarlijks 490 kg afval produceren per persoon? Een deel hiervan wordt gerecycled maar een deel van de spullen die we weggooien zou ook hergebruikt of gerepareerd kunnen worden. Door samen de grote afvalberg te verkleinen maken we de wereld een stukje beter. Op naar Zero Waste dus!

De ZB zet in op SDG’s

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen(SDG’s) zijn zeventien doelen om samen te zorgen voor een betere wereld. De doelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties en helpen overheden, bedrijven en burgers op de juiste weg. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van ongelijkheid, armoede of de klimaatcrisis. Ook de ZB draagt hieraan bij.

SDG 12. Verantwoorde consumptie en productie
Duurzame productie en consumptie, met een efficiënter gebruik van grondstoffen, verlaagt de druk op het milieu en vermindert de afhankelijkheid van die grondstoffen.

Lees meer over SDG's bij de ZB