Schrijversbezoek Annejet van der Zijl - Heel Nederland Leest

Gepubliceerd op: 3 november 2023 10:32

Annejet van der Zijl, ambassadeur Heel Nederland Leest 2023, is op zaterdag 4 november 2023 te gast in de ZB in Middelburg. Annejet wordt over het meeslepende verhaal van haar boek Sonny Boy geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Deze avond organiseren wij samen met Boekhandel De Drvkkery, voor leden van alle Zeeuwse Bibliotheken en iedereen die van lezen houdt.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer, de Amsterdamprijs voor de Kunst en de Zeeuwse Boekenprijs. Op deze avond laat ze zich interviewen door Ivan Borghstijn. Ze vertelt over haar werk en ook naar het ongekende succes van Sonny Boy. Heb je ook een vraag over haar werk? Je kunt ze stellen op deze avond.

Heel Nederland Leest 2023

In de maand november krijgen lezers een speciale editie van Sonny Boy cadeau van de bibliotheek. Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Nederland Leest is een campagne die Nederlanders verbindt en uitnodigt in gesprek te gaan over actuele thema’s. Annejet van der Zijl is wat ons betreft een geweldige auteur om dat mee op te pakken. Ze is drie keer genomineerd voor de NS Publieksprijs en kreeg in de Boekenweek van 2020 iedereen, van jong tot oud, aan het lezen met haar Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dat zij nu met ons aan de slag wil voor deze prachtige campagne is een enorme eer en een prachtige bekroning van vele jaren samenwerken.’

Meer over Heel Nederland Leest

Sonny Boy

Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. Van Sonny Boy werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Programma

Datum: zaterdag 4 november
Tijd: inloop om 19.30 uur, start om 20.00 uur 
Locatie: ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg

Reserveer je kaartjes hier