Popaanzee POPSPORT sluit af met Showcase op Festival Onderstroom

Gepubliceerd op: 8 juni 2023 17:01

POPSPORT, hét ontwikkeltraject voor popartiesten tussen 14 en 21 jaar wordt dit jaar afgesloten op Festival Onderstroom in Vlissingen. Zeven veelbelovende jonge acts laten met een show het resultaat van hun ontwikkeling zien. De showcase is op zondagmiddag 9 juli 2023 van 14.00 tot 18.00 uur, entree is gratis. Popsport is een onderdeel van Popaanzee, de Zeeuwse popkoepel die is ondergebracht bij ZB Bibliotheek van Zeeland.

Een half jaar lang hebben de zeven acts deelgenomen aan verschillende workshopdagen. Hier kregen zij coaching door professionals uit de muziekindustrie, zoals de van oorsprong Zeeuwse Isabel van Beek, ook bekend onder de naam Kind Human, de eveneens van oorsprong Zeeuwse Geert van Oorschot, die eind 2022 optrad in Ziggo Dome met Joël Domingos en Vince van Reeken, voorheen toetsenist bij o.a. DI-RECT.

De deelnemers van Popaanzee POPSPORT 2023:
Domi - Meertalig singer-songwriter. Domi zingt, speelt piano, gitaar, ukelele en produceert haar eigen muziek.
Lunar Police - Punk rock met snelle gitaar-riffs en bombastische drums: een energiek en groot geluid in combinatie met meeslepende teksten.
Shania - Een popartiest die rappen en zingen naadloos combineert.
MEN - Rock met aanstekelijke melodieën en originele teksten. Melodieuze baslijnen, beukende ritmes en gierende gitaren zijn hun handelsmerk.
Ornithion - Ornithion is Oudgrieks voor ‘vogeltje’. Hun muziekstijl is gebaseerd op die van de 60’s/70’s pop/rock met inspiratiebronnen David Bowie en Fleetwood Mac.
Grote Geelstaart - Ongebruikelijke bezetting, post-punk meets postrock. Origineel en energiek. Muziek zo vers als de vis waar de band naar is vernoemd!
The Traveling Trashcans - Walcherse rockband, heldere en krachtige zang op stevige rock.

Een van de acts stroomt door naar Popsport NL, waarbij ze samen met de doorstromers van de andere deelnemende provincies toewerken naar een Live opname in De Basis in Nijmegen. Iedere act wordt daarbij gekoppeld aan een persoonlijke coach.

POPSPORT
Voor veel Zeeuwse bands en artiesten is POPSPORT een opstap naar een carrière in de popmuziek. De afgelopen jaren zag de organisatie van Popaanzee acts terug in het Popaanzee ACADEMY traject. Sommigen haalden de selectie van Popronde en veel muzikanten kozen voor een vervolgopleiding in de muziek. Een aantal van hen wordt nu als coach of workshopdocent ingezet. Zo deden eerder mee: PEER, Charades, Rosann, YSA en Geert van Oorschot.

Popaanzee