Cynthia McLeod bezoekt de ZB in Middelburg

Gepubliceerd op: 4 september 2023 14:18

Op donderdagavond 14 september 2023 bezoekt de gerenommeerde auteur en historica Cynthia McLeod de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Tijdens dit bezoek vertelt zij over haar schrijverschap, haar boeken en krijgen de bezoekers de mogelijkheid om haar vragen te stellen. De lezing is gratis te bezoeken en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Cynthia McLeod (Suriname, 1936) is historicus, schrijver en specialist in het slavernijverleden van Suriname. Haar debuutroman 'Hoe duur was de suiker', een historische roman over de suikercultuur in de 18e eeuw, werd een bestseller, die ook werd verfilmd. Deze boekverfilming (serie) door Jean van de Velde wordt woensdag 13 september 2023 vertoond tijdens Film by the Sea. Daaraan is een nagesprek met McLeod gekoppeld.

Voor haar boeken deed McLeod langdurig onderzoek en heeft zij veel kennis van de Surinaamse geschiedenis opgedaan, die ze graag met anderen deelt. Zo organiseert ze voor Surinaamse schoolkinderen gratis educatieve boottochten langs vroegere plantages en vertelt zij over het verleden. Ontdek McLeod’s bibliografie in de Bibliotheek.

Met lezers in gesprek
Heb jij een vraag die je graag aan Cynthia McLeod wilt stellen, bijvoorbeeld over haar schrijverschap, Suriname of over een bepaald boek? Stuur deze vraag in vóór 12 september 2023 door een mail te sturen naar secretariaat@dezb.nl o.v.v. 'Vraag aan Cynthia McLeod'.

Boekencollectie GEDEELD VERLEDEN
De lezing van Cynthia McLeod maakt onderdeel uit van de Kenniskast GEDEELD VERLEDEN. Deze Kenniskast in de ZB biedt een uitgebreide selectie boeken die het slavernij- en koloniale verleden vanuit diverse perspectieven belicht. Er is speciale aandacht voor zwarte auteurs. Fictie, non-fictie en jeugdliteratuur. Je vindt de Kenniskast GEDEELD VERLEDEN in het Zeelandpaviljoen op de eerste verdieping van de ZB in Middelburg.

Naar de agenda