Ecologische voetafdruktest bij Wetenschapsdag

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022 09:04

Bijna 200 kinderen hebben de Ecologische Voetafdruktest gedaan tijdens de Wetenschapsdag in ZB. De prijswinnaars zijn bekend: Sam had de beste score: 17 punten, 2e is Gitte, 3e is Abel. Daarnaast hebben we nog 3 prijswinnaars geloot: Jada, Arianne en Sharda. Zij krijgen naast een reep chocolade van ZB ook nog een energiekostenmeter van Delta Energie. Wil je zelf kijken wat jouw score is? Of wil je het Klokhuisfilmpje nog zien?

De ecologische voetafdruktest en jouw score

De meeste kinderen scoren een gemiddelde voetafdruk bij de test. Sommigen hebben een grote voetafdruk. 15% heeft een kleine voetafdruk en alleen de winnaar, Sam, heeft een hele kleine voetafdruk.

Wil jij precies weten hoe jouw ecologische voetafdruk was? Kijk dan nog eens naar de test en schrijf de punten op bij elke vraag. Eronder staan de totaalscores.

Naar de test en scores

Klokhuis over de ecologische voetafdruk

Door te eten, te wonen, te kopen en te reizen gebruikt ieder van ons een stuk aarde. Dit noemen we de ecologische voetafdruk. Nederlanders leven letterlijk op te grote voet. Drie aardbollen, zoveel zouden we nodig hebben als iedereen op de wereld zou leven zoals wij in Nederland. Waar hebben we al die grond voor nodig?

In het Klokhuisdossier kun je alles lezen over de ecologische voetafdruk. Je kunt ook het Klokhuisfilmpje terugkijken dat tijdens de Wetenschapsdag op het scherm getoond werd. En een digitale voetafdruktest doen.

Filmpje en test

Klokhuisdossier