Zeeuwse dansers maken dansvoorstelling met live muziek van Het Zeeuws Orkest

Gepubliceerd op: 12 september 2023 13:34

Op 8 oktober 2023 gaat de interactieve, muzikale dansvoorstelling Land in zee in première tijdens het Festival van Zeeuws-Vlaanderen. Het is een bijzondere productie voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers, gemaakt door choreograaf Rinus Sprong met medewerking van dansers van de drie Zeeuws-Vlaamse Balletscholen van Anita Bekers, Jesca Donken en Petrella Lion.

Land in zee is te zien op zondag 8 oktober 2023 om 14.00 en om 16.00 uur in het Scheldetheater Terneuzen en zondag 12 november 2023 om 15.00 uur in Schouwburg Middelburg. Tickets kosten € 5,- per persoon en zijn te verkrijgen via www.festival-zvl.nl en www.zeelandtheaters.nl.

Samenwerking tussen dansscholen

Stichting DanZee en Het Zeeuws Orkest (HZO) hebben de handen ineengeslagen om te komen tot deze productie, waarvoor de dansers van Balletschool Anita Bekers, Jes! Dance Center en Balletschool Petrella Lion zijn uitgenodigd om auditie voor te doen. Na de audities in het voorjaar zijn de dertien dansers van de drie Zeeuws-Vlaamse dansscholen afgelopen zondag gestart met de repetities.

Choreograaf Rinus Sprong

De choreografie is in handen van Rinus Sprong, bekend van ‘De Dutch Don’t Dance Division‘ en het tv-programma ‘The Ultimate Dance Battle‘. De zee is nooit ver weg in deze interactieve voorstelling voor kinderen van vier tot acht jaar. Samen met hun ouders en grootouders beleven zij een gezellige middag waarin ze ook mee mogen zingen. Aan het eind van de voorstelling mogen alle kinderen samen met de zeedieren op het toneel meedansen. 

Live muziek van Het Zeeuws Orkest

Met de samenwerking tussen de drie dansscholen en Het Zeeuws Orkest hoopt Stichting DanZee dat alle kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met dans en klassieke muziek. Ook voor de deelnemende dansers is de begeleiding door live muziek een bijzondere ervaring.

Land in Zee is mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Zeeland (Samen in Zee), ZB Bibliotheek van Zeeland, Stichting DanZee, Het Zeeuws Orkest, Stichting Maan, Familiefonds Hurgronje, Rotary Walcheren, Stichting Frits Lensvelt, Stichting Jeugdfonds, Zeelandtheaters, Festival van Zeeuwsch Vlaanderen, Gemeente Middelburg, Gemeente Terneuzen en het St. Fonds Stoutenburgh-de Jonge-Ockersse. Mede dank aan het Residentie Orkest Den Haag voor het ter beschikking stellen van de muziek.