Workshops datawijsheid in ZB Vlissingen

Gepubliceerd op: 9 november 2023 11:57

Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert ZB Vlissingen samen met Digital Power Datahub workshops rondom datawijsheid. De deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Ook als je geen lid bent van de ZB.

We delen de hele dag door data. Alles wat we op onze telefoons, tablets en computers doen, wordt ergens opgeslagen als data. Veel dingen worden er makkelijker door, zoals contact met familie en het plannen van een reis met het openbaar vervoer. Maar achter de schermen verzamelen apps en websites, van TikTok tot Google Maps, heel veel data. Daardoor geven we elke keer als we ze gebruiken een beetje van onze privacy weg. Dat kan grote gevolgen hebben.

Wat is de geschiedenis van data en wat moet je vandaag de dag weten over data? Wat is het, wat zijn de voor- en nadelen ervan en hoe krijg je meer grip op jouw data? Daar staan we bij stil tijdens deze speciale workshops. We bespreken een aantal praktische tips, maar belangrijker nog: er is ruimte voor al je vragen over data. 

Meld je aan voor de workshop

De workshops vinden plaats in ZB Vlissingen, Spuikomweg 7. Deelname is gratis en je kunt meedoen op een van onderstaande momenten. Meld je direct aan.

Dinsdag 14 november van 10.30 tot 11.30 uur

Dinsdag 14 november van 13.00 tot 14.00 uur

Donderdag 16 november van 10.30 tot 11.30 uur