Voorleesplezier tijdens De Nationale Voorleesdagen in de ZB

Gepubliceerd op: 19 januari 2024 09:14

De Nationale Voorleesdagen 2024 vinden plaats van 24 januari tot en met 3 februari 2024. ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos, het Prentenboek van het Jaar, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne. Tijdens de Voorleesdagen is er veel te beleven in de ZB.

Waarom voorlezen?

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen veel (voor)leesplezier!

Voorleespicknick in CCXL Theater met ruim 500 kleuters

Woensdag 25 januari 2024 is de aftrap van De Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt in het CCXL Theater in Vlissingen. Van verschillende basisscholen uit Vlissingen en Middelburg hebben ruim 25 groepen zich opgegeven. Zij gaan luisteren naar ‘Help! Een verrassing!’, voorgelezen door Nationaal Voorleeskampioen Danischa Bah met muzikale ondersteuning van Sjef Hermans en de dansmoves van Gina Boogaard. Locoburgemeester Jeroen Portier zal dit voorleesontbijt openen. 

Speciale Peutertje Luister ZB in Middelburg

Woensdag 24 januari 2023 wordt er een speciale feestelijke Peutertje Luister georganiseerd. We gaan voorlezen uit het boek ‘Help! Een verrassing!’ en natuurlijk wordt er ook gezongen, gedanst en geknutseld! We gaan er een mooi feest van maken.

Kom naar Peutertje Luister in Middelburg

Peutertje Luister ZB in Vlissingen

De maandelijkse voorleesactiviteit Peutertje Luister is gepland op 31 januari 2024 van 10.15 tot 10.45 uur. Een fraai boek uit de Prentenboeken Top 10 staat deze ochtend centraal. Er wordt gelezen, gezongen, bewogen en gespeeld.

Kom naar Peutertje Luister in Vlissingen

Speurtocht met quiz ZB Vlissingen en Middelburg

In de ZB in Vlissingen én Middelburg hangt van 24 januari t/m 17 februari 2024 een speurtocht klaar. Ga samen met je peuter of kleuter op zoek naar alle vosjes uit het boek ‘Help een verrassing’. Ze zijn verstopt in de bibliotheek. Bij elk vosje vind je een quizvraag over een boek uit de Prentenboeken Top 10. Doe mee en maak kans op een mooie prijs!

BoekStart Babybieb

Tijdens de maandelijkse BoekStart Babybieb zijn de allerjongste bezoekertjes welkom met hun (groot)ouders/verzorgers om gezellig samen met boekjes bezig te zijn.

Boekfiets

De Boekfiets fietst de komende periode langs verschillende kinderopvanglocaties in de gemeente Vlissingen om het voorlezen en het plezier over te brengen op ouders en kinderen.

Bekijk alles rondom de Nationale Voorleesdagen