Tentoonstelling Iconic Stories

Gepubliceerd op: 15 juni 2023 11:05

Nederland was in 2001 het eerste land waar stellen van hetzelfde geslacht konden trouwen. Het twintigjarig jubileum in 2021 was voor choreograaf/producent Marc van Loon en ontwerper Peter Musschenga van Iconic Stories aanleiding om een interactief paviljoen te ontwerpen met korte portretten van liefdesverhalen uit de LHBTIQA+ gemeenschap. (LHBTIQA+ staat voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Intersekse, Queer en Aseksueel). Het paviljoen is van 14 juni t/m 12 augustus 2023 te bezoeken in de ZB in Middelburg.

Zeeuwse verhalen
Speciaal voor de tentoonstelling in de ZB zijn de verhalen van twee Zeeuwse koppels toegevoegd aan de kleurrijke installatie. Naast deze verhalen zijn er dansvideo’s en geanimeerde illustraties te zien. Bezoekers kunnen na afloop een boodschap achterlaten op een kaart.

Het paviljoen was eerder te zien in verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Iconic Stories
Iconic Stories is een netwerkcollectief van kunstenaars dat zich inzet voor queer-emancipatie, door middel van performances en een multidisciplinaire installatie.

Met het delen van elkaars verhalen willen de makers het publiek door middel van kunstuitingen inspireren om het leven op eigen wijze in te richten: Liefde is van iedereen.

Roze zaterdag
Deze activiteit is de bijdrage van de ZB aan Roze Zaterdag 2023 in Goes, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Europe Direct Nederland.