Taxatiemiddag in ZB Middelburg

Gepubliceerd op: 25 september 2023 14:53

Op vrijdag 20 oktober wordt er een taxatiemiddag gehouden in de ZB. Arie Molendijk en Arne Steenkamp taxeren oude boeken zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Het taxeren is gratis en je kunt langskomen zonder afspraak. Een taxatierapport is eventueel ook mogelijk, maar alleen op individuele afspraak en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

De landelijk bekende taxateur Arie Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd in bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

Molendijk: ‘De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail’. 

Arne Steenkamp is veilinghouder/taxateur van boeken, prenten en manuscripten. Werkzaam ‘in de boeken’ sinds ca. 1980. Sinds 1986 werkzaam in het veilinghuis Burgersdijk & Niermans (opgericht 1894) in Leiden waar hij catalogi maakt van het aanbod en twee keer per jaar veilingen organiseert.

Praktische informatie
Wanneer: Vrijdag 20 oktober 2023 van 13.30 tot 17.00 uur
Waar: ZB Middelburg, Kousteensedijk 7

Voor meer informatie en andere locaties: www.molendijkboeken.nl