Songs for Freedom

Gepubliceerd op: 5 april 2023 10:10

Muziek verbindt. Muziek brengt groepen mensen bij elkaar. Muziek zorgt voor saamhorigheid. Met die gedachte ontwikkelde Popaanzee het project Songs for Freedom, dat op 5 mei 2023 tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen gepresenteerd wordt.

Verbindende factor

Popaanzee, de popkoepel in Zeeland, begeleidt trajecten en organiseert activiteiten voor muzikanten. Iedereen is welkom bij die activiteiten, maar als je uit een ander land komt en onze taal nog niet machtig bent, dan kan dat een barrière zijn. En dat is precies waar een aantal nieuwkomers tegenaan liep. Dat kan anders, vonden Leontien Poppe van Popaanzee en Puck Dekkers van Welzijn Middelburg, want iedereen verstaat muziek.

Songwriting

Een groep (muzikale) statushouders gaat onder leiding van Arjen van Wijk (o.a. This Beautiful Mess, VanDryver) aan de slag met het thema ‘vrijheid’. In drie sessies zal in Poppodium de Spot in Middelburg geschreven, gespeeld en gerepeteerd worden. Een volledige backline en instrumenten is daar al aanwezig. De workshops vinden plaats op woensdag 5 april en dinsdag 11 en 18 april 2023 van 19.30 tot 22.00 uur.

Presentatie

Op het Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei in Vlissingen heeft Popaanzee een eigen podium op het Bellamypark in Vlissingen. Om 15.30 uur zullen daar de deelnemers van de workshops hun Song for Freedom ten gehore brengen aan publiek. Ook wordt het proces gefilmd en wordt de song opgenomen in een studio. Van de beelden wordt een clip gemaakt.

Over Popaanzee

Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek en is ondergebracht bij ZB Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee ontwikkelt aanbod voor popmuzikanten en is als Zeeuwse popkoepel aangesloten bij PopNL.

Popaanzee