Popaanzee presenteert: Popsport LIVE in Podium De Piek

Gepubliceerd op: 3 november 2023 11:22

Popsport is hét ontwikkeltraject voor jonge muzikanten tussen de 14 en 21 jaar die verder willen komen met hun eigen muziek. Op vrijdag 24 november 2023 om 20.30 uur treden drie talentvolle jonge bands op die eerder het Popsport traject hebben doorlopen. Tickets kosten € 5,- aan de deur van Podium De Piek in Vlissingen. De opbrengst gaat volledig naar de bands. Popsport is in Zeeland onderdeel van Popaanzee, de Zeeuwse popkoepel.

Voor veel jonge bands en artiesten is Popsport een opstap naar een carrière in de popmuziek. Tijdens workshopdagen leren zij allerlei skills op muzikaal en zakelijk gebied. Denk aan podiumpresentatie en songwriting, maar ook aan publiciteit en optredens regelen.

Met Popsport LIVE trapt Popaanzee de wervingsperiode voor Popsport 2024 af. Naast het kijken naar optredens kunnen geïnteresseerden op deze avond ook terecht met vragen over het traject bij medewerkers van Popaanzee óf de bands zelf. Acts die al enthousiast zijn kunnen zich voor deelname in 2024 aanmelden via popaanzee.nl.

Naast dat de Zeeuwse Popsporters kunnen optreden in podium De Piek, wordt het landelijk Popsport netwerk ingezet om jonge muzikanten, in dit geval uit Drenthe, een speelplaats te bieden buiten hun eigen regio. Een uitwisseling die andersom ook kansen biedt voor Zeeuwse acts. 

De line up van 24 november bestaat uit:

MEN - deze jonge rockers uit Middelburg deden in 2023 mee. Zij wonnen eerder Kunstbende in de categorie muziek. Met behulp van professionele coaches uit de muziekindustrie hebben zij hard gewerkt aan een eigen pop-rockstijl met aanstekelijke melodieën en originele teksten. 

Breakout - deze jonge, creatieve en energieke hardrockband met een punk attitude doorliep in 2022 het traject en was toen doorstromer naar Popsport NL. Zij werden gekoppeld aan Marien Dorleijn (Moss) die hen o.a. heeft geholpen met hun energieke live act. 

Bliss - een opkomende heavy pop/indie rockband uit Drenthe, in 2022 deelnemer in Popsport NL. Zij stonden al op verschillende podia, waaronder Kromhouthal Amsterdam, VERA Groningen en op ESNS op de penguin radio stage. Op 24 november voegen zij De Piek toe aan dit rijtje!

Praktische informatie

Waar: Podium De Piek, Hellebardierstraat 13 in Vlissingen
Wanneer: Vrijdag 24 november 2023 om 20.30 uur
Toegang: Tickets kosten € 5,- aan de deur van Podium De Piek