Kunstbende organiseert grote (brute) workshopdag voor de jeugd

Gepubliceerd op: 22 januari 2024 10:34

Kunstbende Zeeland organiseert op 25 februari een grote workshopdag bij Bruutsterdam met maar liefst 6 verschillende creatieve workshops. In iedere workshop wordt gewerkt aan een onderdeel van een korte Kunstbendefilm die op 14 april tijdens de voorronde van Kunstbende in première zal gaan. Deelname is gratis en iedereen tussen de 12 en 20 kan zo vrijblijvend kennismaken met Kunstbende en met de culturele partners.

Schrijf je in via www.kunstbende.nl/te-doen

Bruutsterdam is een inspirerende plek, een internationaal filmcollectief voor videoproducties én filmhub in een voormalige textielfabriek in Clinge. Deze workshopdag heeft als thema - hoe kan het ook anders - ‘film‘. Alle workshops worden gegeven door professionele docenten of studenten aan een vakopleiding.

Workshop Van Score naar Soundtrack

Muzikanten, zangers en DJ’s kunnen een workshop Van Score naar Soundtrack volgen van Mick van Liere. Mick is actief als producer, muzikant, workshopdocent en mixing- en mastering engineer. Veel van deze activiteiten doet hij vanuit zijn eigen opnamestudio Mick’s & Master. Samen met Mick maak je alle geluiden en muziek voor de Kunstbendefilm.

Workshop Tricking

Wie graag danst of van fysiek theater houdt kan meedoen aan de workshop Tricking, gegeven door Silvan Vasilda. Tricking is een creatieve mixsport van de acrobatiek en kicks uit onder andere Turnen, Breakdance, Kung-Fu, Taekwondo en Capoeira. Na flink wat oefenen, worden hier ‘s middags mooie beelden van geschoten.

Workshop Artdesign

Liefhebbers van design en mode kunnen terecht bij de workshop Artdesign, gegeven door ontwerper Kevin Caboor. Zijn ontwerpen zijn wonderlijk, vrolijk en ademen iets kinderlijks. In deze workshop werk je samen met Kevin aan het decor en de kostuums voor de Kunstbende-film.

Workshop Spelen met tekst

Schrijvers komen ook aan hun trekken in de workshop Spelen met Tekst van Suzanne Krijger. Suzanne is spoken word-artiest, organisator en workshopdocent. Ze won eerder prijzen voor haar kunsten in o.a. in de landelijke finale van Kunstbende en diverse Poetry Slam wedstrijden. 

Workshop Acteren voor de camera

Voor wie bezig is met acteren organiseren we de workshop Acteren voor de Camera van filmmaker, scenarist en acteur Erik de Bruijn. Deze man met Zeeuwse roots, heeft een indrukwekkend CV en al diverse filmprijzen gewonnen. Natuurlijk spelen de deelnemers van deze workshop allemaal de hoofdrol in de Kunstbendefilm.

Workshop Filmtechniek

Wie liever achter de camera staat, kan aan de slag in de workshop Filmtechniek. Deze wordt gegeven door de heren van Bruutsterdam zelf: Rutger-Jan Cleiren en Kasper Mols, beide ervaren filmmakers en eigenaren van deze prachtige plek.

Praktische informatie

Inschrijven voor de workshopdag kan via www.kunstbende.nl/te-doen. Er is gratis busvervoer vanuit Middelburg, Tolplein Westerscheldetunnel en Terneuzen heen en weer naar Bruutsterdam voorzien. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wie verzekerd wil zijn van een plekje wacht beter niet te lang.