Infopunt in de ZB in Vlissingen bestaat één jaar

Gepubliceerd op: 5 september 2023 13:00

Op 8 september 2023 is het één jaar geleden dat het Infopunt in de ZB in Vlissingen feestelijk werd geopend. Sindsdien hebben honderden Vlissingers het Infopunt bezocht voor hulp, advies, studie of een activiteit.

Het Infopunt biedt ruimte aan inloopspreekuren van vier organisaties:

- Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
Het IDO helpt mensen die moeite hebben met het vinden van overheidsinformatie (bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering) en verwijst door naar de juiste instanties.

- Buurtteams Vlissingen
Medewerkers van de Buurtteams staan klaar om je te helpen met vragen over geldzaken, jeugd en jongeren, ouder en kind, zorg of over gezondheid.

- Inloop Geldzorgen
Bij de Inloop Geldzorgen kun je terecht als je geldzorgen of vragen over je financiële administratie hebt. Je wordt geholpen door middel van adviserende gesprekken, maar ook intensieve hulp is mogelijk.
Inloop Geldzorgen is een samenwerking tussen SchuldHulpMaatje, Orionis Walcheren en Humanitas Thuisadministratie.

- Samen Recht Vinden

Samen Recht Vinden helpt inwoners van Zeeland onafhankelijk en bij juridische conflicten met instanties als de Belastingdienst, gemeente of woningcorporatie.

Alle spreekuren zijn kosteloos en zonder afspraak te bezoeken. Je hoeft ook geen lid van de Bibliotheek te zijn om hier gebruik van te maken.

Als het Infopunt niet bezet is, is deze ook te reserveren door iedereen die bijvoorbeeld rustig wil studeren.

Meer informatie over het Infopunt