Grote Geelstaart in Popsport NL

Gepubliceerd op: 13 juli 2023 10:26

Op zondag 9 juli 2023 presenteerden zes bands uit Popaanzee POPSPORT 2023 zich aan publiek tijdens een Showcase op Festival Onderstroom (Vlissingen). Na afloop werd bekendgemaakt dat de Kapelse postpunk band Grote Geelstaart doorstroomt naar het landelijke vervolgtraject, waarin uit iedere provincie een act deelneemt.

Popsport is één van de ontwikkeltrajecten van Popaanzee, de Zeeuwse popkoepel. Het is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers (14 - 21 jaar) die verder willen komen met hun eigen muziek. Het traject is verbonden aan Popsport NL. Deelnemers dit jaar waren:

Domi - singer songwriter uit Terneuzen
Lunar Police - punk rock uit Vlissingen/Terneuzen
Shania – rapper uit Vlissingen
MEN – rockband uit Middelburg
Ornithion – 70’s pop/rock band uit Hulst
Grote Geelstaart – postpunk uit Kapelle
The Traveling Trashcans - Walcherse rockband

Zij kregen de afgelopen maanden tijdens workshopdagen professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stageperformance en branding. Ook namen zij een nummer op in een professionele studio. Iedere act had een trajectcoach, dit jaar waren dat Isabel van Beek (KindHuman), Geert van Oorschot (o.a. Moeders Mooiste, Joël Domingos) en Vince van de Reeken
(o.a. Di-Rect).

De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en klaar is voor een volgende stap gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Grote Geelstaart start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een coach uit de landelijke muziekindustrie worden zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions. Hierbij wordt de studio van rockband De Staat in De Basis in Nijmegen omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands met professionele begeleiding een clip gaan opnemen. Grote Geelstaart won eerder dit jaar de finale van bandcompetitie Spectra.

Popaanzee wordt uitgevoerd door ZB Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee Popsport wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Popsport en Fonds voor Cultuurparticipatie.