Fondsenplein Meet & Match

Gepubliceerd op: 4 december 2023 16:33

Op zaterdag 20 januari 2024 van 10.00 tot 15.00 uur organiseert de ZB het Fondsenplein Meet & Match samen met Katalys (voorheen KNHM) en Kern met Pit en de fondsen. Het Fondsenplein vindt plaats in ZB Middelburg en de toegang is gratis. Tijdens het Fondsenplein kunnen geïnteresseerden van projecten en initiatieven in gesprek met landelijke en Zeeuwse fondsen om te kijken of er mogelijkheden zijn op het gebied van financiële ondersteuning of organisatieversterking.

Meld je aan voor de Meet & Match

Fondsenplein ‘Meet & Match’

Het Fondsenplein is hét moment van het jaar om in contact te komen met de fondsen, vragen te stellen over bijvoorbeeld financiering, kennis te verbreden en andere initiatiefnemers te ontmoeten. Voor aanvang van het Fondsenplein stellen de fondsen zich kort voor. Er zijn fondsen die zich vooral op cultuur richten, of juist op sociaal en/of maatschappelijke projecten, en soms beide. Het Fondsenplein is er voor stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven die een project hebben opgezet en op zoek zijn naar (verdere) financiering of advies. Op het Fondsenplein zijn de volgende organisaties aanwezig: Oranje Fonds, VSB Fonds, Het Cultuurfonds, Frits Lensvelt Stichting, Fonds ZOZ en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kern met Pit (KmP)

Kern met Pit is een initiatief van Katalys en daagt mensen al meer dan veertig jaar uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. De ochtend start met de presentaties van de Kern met Pit projecten 2024, gevolgd door de prijsuitreiking van de trofeewinnaar 2023. 

Workshops

Naast het doorlopende Fondsenplein kunnen deelnemers hun kennis verbreden door het volgen van een workshop. 

Programma

Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Inloop met koffie/thee
  • Fondsenpitches
  • Projectpresentaties Kern Met Pit projecten en trofee uitreiking
  • Doorlopend: Fondsenplein/informatiemarkt
  • Workshops (op inschrijving)

Praktische informatie

Waar: ZB Middelburg, Kousteensedijk 7
Wanneer: Zaterdag 20 januari 2024 van 10.00 tot 15.00 uur
Entree: Toegang is gratis en de lunch is inclusief. Aanmelden is verplicht. 

Meld je aan voor de Meet & Match