Expositie Dichter op Beeld: poëzie en fotografie

Gepubliceerd op: 28 december 2023 09:23

Bezoek van 5 januari t/m 3 februari 2024 de expositie Dichter op Beeld in ZB Middelburg. Dichter op Beeld is een gelegenheidscollectief van enerzijds dichters en anderzijds fotografen van Fotoclub de Draadontspanner. De expositie bestaat uit 26 gedichten en 26 foto’s die door elkaar geïnspireerd zijn. Op zaterdag 13 januari wordt de expositie geopend op het Plein van ZB Middelburg. De middag begint om 14.00 uur. Tijdens de opening is er ook ruimte voor spontane voordracht van mensen uit het publiek.

Reserveer een plek om voor te dragen tijdens de opening op 13 januari

De totstandkoming

Dichter op Beeld is een gelegenheidscollectief van enerzijds dichters en anderzijds fotografen, lid van Fotoclub de Draadontspanner. Voor de expositie zijn de fotografen en dichters aan elkaar gekoppeld. Elke kunstenaar maakte twee vrije werken en overhandigde de werken aan de duo-partner. De partner koos er een uit en maakte daar eigen werk bij. Zo inspireerde men elkaar tot poëzie bij fotografie en fotografie bij poëzie. Er zijn verrassende gedichten en sprekende foto’s uit voortgekomen.

De expositie bestaat uit 26 gedichten en 26 foto’s. Op 5 januari 2024 wordt de eerste helft in de foyer van ZB Bibliotheek van Zeeland geëxposeerd. Te beginnen bij gedichten die bij een foto gemaakt zijn. Rond 18 januari zal de wissel plaatsvinden en wordt de andere helft van het totaal tentoongesteld. Je ziet dan foto’s die bij een gedicht gemaakt zijn.

Opening en viering van poëzie

Op zaterdag 13 januari 2024 vieren we de veelzijdigheid van poëzie op het Plein van ZB Middelburg. Het woord en het beeld, dat net zo poëtisch is, zal samenvloeien onder muzikale begeleiding van gitarist Marco de Meijer. Tijdens deze middag, die begint om 14.00 uur, worden gedichten voorgedragen en foto’s getoond. Ook wordt verteld over het ontstaan van Dichter op Beeld en de werkwijze waarmee deze expositie tot stand kwam. Als kers op de taart maken we tijd vrij voor spontane voordracht door mensen uit het publiek. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren en genieten. Wil je iets voordragen? Meld je dan vooraf aan.

De expositie Dichter op Beeld is te zien van 5 januari t/m 3 februari 2024 in de foyer van ZB Middelburg.

Meld je aan als voordrager op 13 januari