Expositie Dichter op beeld

Gepubliceerd op: 7 juli 2020 11:29

Walcherse fotografen en dichters tonen hun expositie ‘Dichter op beeld’ in ZB| Bibliotheek Vlissingen. Door in te spelen op ieders creatieve inslag worden beeld en woord met elkaar in contact gebracht. De expositie is 15 juli t/m 15 augustus op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur te bezichtigen.

Tien schrijvers en tien fotografen werden voor dit project willekeurig aan elkaar gekoppeld. De schrijvers maakten gedichten op een van de foto’s die hen prikkelde waaruit deze is expositie is ontstaan. Fascinerend hoe toch verschillende disciplines, elkaar aanvullen en versterken.

Inmiddels zijn de dichters en fotografen bezig met een tweede ronde. Hier gebeurt het omgekeerde; de dichters stellen een aantal gedichten ter beschikking aan de fotografen die daar hun keuze uit maken om hier een foto bij te maken. De dubbel-expositie van beide rondes is in september in ZB| Bibliotheek Vlissingen te zien.

De Walcherse fotografen zijn lid van fotoclub 'De Draadontspanner'. Een vijftal dichters is afkomstig vanuit het schrijverscollectief 'Schrijf je los' dat drie jaar geleden in Middelburg werd opgericht. De overige op Walcheren wonende dichters zijn na enig speurwerk gevonden.