Bijeenkomst Veilig Online met Kees van der Spek

Gepubliceerd op: 22 september 2023 09:24

Live te volgen vanuit de Zeeuwse Bibliotheken in Vlissingen en Terneuzen | Op 11 oktober 2023 gaan bezoekers van de Bibliotheek West-Brabant onder leiding van de bekende journalist, regisseur en programmamaker Kees van der Spek in gesprek met de politie, gemeente Roosendaal en de Hackhelpdesk over vormen van online fraude. Dit event is live te bekijken in ZB Vlissingen, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen of vanuit huis.

Online criminaliteit zoals fraude, oplichting en hacken neemt toe en particulieren en ondernemers zijn hier steeds vaker het slachtoffer van. Tijdens het online event komen vormen als criminaliteit via de computer of telefoon, zoals bankpasfraude en identiteitsfraude aan de orde. Diverse verhalen van slachtoffers passeren de revue. Met handige tips om veilig online te zijn bestrijden we de misdaad. Na afloop van de online uitzending zijn digitale wijkagenten en informatiespecialisten live in de ZB in Vlissingen en Bibliotheek Terneuzen aanwezig om meer te vertellen over online veiligheid.

Programma

  • 19.30-20.15 uur | We kijken eerst gezamenlijk naar de uitzending vanuit West-Brabant waarna we het gesprek aangaan met gasten.
  • 20.15-21.00 uur | Gesprek met de deelnemers en aanwezige digitale wijkagenten teamrecherche van de politie Zeeland West-Brabant.

Meekijken en aanmelden

Dit event is live te bekijken in ZB Vlissingen, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen of vanuit huis via een live event op YouTube. Voor het bijwonen van deze gratis bijeenkomst is aanmelden verplicht via de link voor Vlissingen of Zeeuws-Vlaanderen.