Biblioscoop van start

Gepubliceerd op: 21 september 2023 15:30

Vanaf nu kunnen leden (vanaf 18 jaar) van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de ZB meedoen aan de proeffase van Biblioscoop, de mogelijk nieuwe streamingsdienst van de openbare Bibliotheken van Nederland. In deze proeffase kunnen maximaal 250 leden meedoen, dus de plekken zijn beperkt. Aanmelden gaat via Biblioscoop.

Wat is Biblioscoop?

De streamingsdienst heeft een flink aanbod aan boekverfilmingen, filmhuisfilms en documentaires. Voor elk wat wils. Er is zowel gratis als betaalde content beschikbaar en de collectie wordt steeds verder uitgebreid. Betalen gaat eenvoudig via iDEAL. De leden die meedoen aan de pilot krijgen twee films gratis aangeboden.

Hoe werkt het?

Deelname aan de proeffase is gratis. Streamen kan op de website van Biblioscoop of via Chromecast op de tv. Gratis content is altijd beschikbaar en betaalde content 48 uur. Ben je lid van één van de pilotbibliotheken? Volg dan de onderstaande instructies.

  1. Meld je aan via de loginpagina van de Biblioscoop.
  2. Kies de Bibliotheek waar je lid van bent en typ je pasnummer in. 
  3. Vul jouw e-mailadres in en kies een wachtwoord.
  4. Bekijk direct je eerste film!

Het is dus een soort Netflix, maar dan met content die meer bij een Bibliotheek past. ZB Bibliotheek van Zeeland en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen doen nu samen met vijf andere Bibliotheken mee aan de pilot. Als het een succes blijkt, gaat Biblioscoop in heel Nederland van start.

Ga naar de Biblioscoop