All my puny sorrows: filmvertoning, nagesprek en signeersessie

Gepubliceerd op: 23 november 2023 10:30

Op donderdag 30 november brengt de Canadese schrijfster Miriam Toews een bezoek aan Vlissingen ter promotie van haar nieuwe roman Nachtgevechten (Fight Night). Film by the Sea organiseert die dag in samenwerking met de ZB Bibliotheek van Zeeland en boekhandel ’t Spui een speciale vertoning van de verfilming van All My Puny Sorrows (Niemand zoals ik). De voorstelling wordt gevolgd door een nagesprek en een signeersessie.

Bestel hier je kaartjes

Over Miriam Toews

Miriam Toews (Steinbach, 1964) werd geboren in een mennonitische gemeenschap in Manitoba, Canada. Op haar achttiende liet ze de gemeenschap achter zich en ging film studeren aan de Universiteit van Manitoba en journalistiek aan de Universiteit van King’s College, Halifax. Ze is auteur van negen romans en heeft talloze literaire prijzen gewonnen, waaronder de Governor General’s Award for Fiction. Haar zevende roman All My Puny Sorrows (Niemand zoals ik) verscheen in 2014. Haar achtste roman Women Talking (Wat ze zeiden) verscheen in 2018 en stond maandenlang op de bestsellerlijst in Canada. Het online magazine Vice heeft uitgebreid aandacht besteed aan het verhaal dat ten grondslag ligt aan Women Talking. Lees hier het artikel en bekijk hier de reportage van Vice. De boeken van Miriam Toews worden in Nederland uitgegeven door uitgeverij Cossée.

Over de film

Yoli en Elf zijn twee zussen die opgroeiden in een mennonietengezin in Winnipeg en op volwassen leeftijd hun strikt religieuze leven achter zich lieten. De voortdurend twijfelende Yoli is een schrijfster met een writer’s block, die op het punt staat te scheiden. Elf is een beroemde concertpianiste, die al jaren aan depressies lijdt en geobsedeerd is door zelfmoordgedachten. Wanneer Elf in het ziekenhuis belandt na een nieuwe poging zichzelf van het leven te beroven, keert Yoli terug naar huis in Winnipeg. Daar wordt ze gedwongen de situatie van haar zus onder ogen te zien, evenals het onverwerkte familietrauma waar geen van beiden raad mee weet. Het leidt tot gesprekken, die ondanks de zware onderwerpen bij vlagen verrassend lichtvoetig zijn.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 30 november om 19.30 uur
Locatie: CineCity, Spuikomweg 1 – Vlissingen
Tickets: € 10,00 per persoon

Bestel hier je kaartjes