Europe Direct

Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning? Welke regels gelden er voor roamingtarieven? Welke rechten heb ik als mijn vlucht geannuleerd wordt? Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen?

Informatiepunt in de ZB

Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele EU.

Een van deze informatiepunten bevindt zich op de eerste verdieping in de ZB. Hier vindt je informatie over de Europese wet- en regelgeving en de rechten en mogelijkheden voor EU-burgers. Naast folders en brochures zijn er onderzoeksrapporten over Europees beleid, Europese instellingen en actuele onderwerpen zoals de interne markt, werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en milieu.

Europe Direct kan jou van dienst, of het nu gaat om informatie, lokale voorlichtingsactiviteiten of het bijwonen van evenementen. Bezoek het Europe Direct informatiepunt.

Filmpje Europees Parlement

Informatie

Telefonisch op alle werkdagen van 09.00 - 18.00 uur: 00 800 67 89 10 11
E-mail: jnaerebout@dezb.nl Vragen worden gemiddeld binnen 2 werkdagen beantwoord.
Online: Hulp bij het vinden van informatie op de EU-website kun je krijgen via een chatsessie in het Engels, Duits of Frans. Iedere werkdag van 9.00-18.00 uur. Europe Direct is ook bereikbaar via Facebook.


Disclaimer
Deze website wordt aangepast in verband met de brexit. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.