Guus Tipt

Nationale Voorleeskampioen 2022: Guus Janse


De 29e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Guus Janse uit Middelburg. Hou jij van lezen en voorlezen en vind je het leuk om boekentips te krijgen? Guus deelt met jou zijn beste tips!

Houd deze pagina en onze facebookpagina in de gaten voor de volgende tip!

- NIEUWSTE TIPS -

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Joukje Akveld Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Negenentwintig dieren geven hun perspectief op de geschiedenis van de mens, van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Djenné Fila heeft met dit boek Het Gouden Penseel 2023, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek, gewonnen. 

Zoektocht in Katoren

Jan Terlouw Zoektocht in Katoren

De 16-jarige geitenhoeder Koss leert een oude vrouw kennen. Lang geleden werd haar zoontje ontvoerd. Na de dood van deze vrouw gaat Koss naar hem op zoek. Tijdens zijn zoektocht door Katoren ontdekt hij veel misstanden. Vanaf ca. 13 jaar.

De tips van Guus

Gozert

Pieter Koolwijk Gozert

Ties trekt er vaak op uit met Gozert, zijn onzichtbare vriend. Samen beleven ze de tofste avonturen, al komt Ties daardoor vaak in de problemen. Ties ouders willen dat Gozert verdwijnt en grijpen in. Vanaf ca. 10 jaar.

Ik ben hier

Joke van Leeuwen Ik ben hier!

Jona valt in slaap op het dak van haar vaders kantoor. Als ze wakker wordt, is het gebouw verlaten en staat er water tot aan de tweede verdieping. Jona bedenkt een plan om aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Dieren geven spreekbeurten over andere dieren. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Het verlangen van de prins

Marco Kunst Het verlangen van de prins

Nadat zijn ouders in een storm zijn verdronken, belandt Lode in een streng weeshuis. Alleen oma Walyu is aardig en vertelt mooie verhalen. Lode weet te ontsnappen naar een schip, dat is getroffen door de vloek van een geheimzinnige prins. Waar herkent...

Gameboek

Marcel Groenewegen Gameboek - Schaduwkraai

Een kies-je-avontuurverhaal over de held Schaduwkraai. Door de keuzes van de lezer moet de kwade heerser Raznor verslagen worden. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom Mot en de metaalvissers

Mot (11) koopt een magneet en vist een kleine duikboot uit het water, waarna ze in een avontuur belandt en kleurrijke figuren ontmoet. Met kleurenillustraties. Vanaf 10 jaar.

De gorilla en de jongen

Het teken van de Banneling

Arjan Wilschut Het teken van de Banneling

Een jongen breekt de wetten van zijn stam en wordt verbannen. Hij reist naar het land van zijn voorouders en moet onderweg vechten voor zijn leven. Vanaf ca. 10 jaar.

Narnia

C.S. Lewis De complete kronieken van Narnia

Bundeling van alle zeven boeken over Narnia. Maak kennis met Digory en Polly en met de leeuw Aslan. In tweekolommendruk, met de oorspronkelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Egel en Mol

Bekijk de verhalen van Egel en Mol op:

-facebook
-instagram

Spinder

Simon van der Geest Spinder

Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op. Een ware broederoorlog ontspint zich. Vanaf ca. 10 jaar.

Pech onderweg

Jozua Douglas | Tosca Menten Pech onderweg

Stel dat je met je toch niet zo stoere tante in het spookhuis verdwaalt of je onverwacht met een tijdmachine in de dinotijd belandt. Vijftien korte en langere reisverhalen, waarbij steeds iets op vreselijke wijze misloopt. Met o.a. wijsheden en reistips....

Ook meedoen met de De Nationale Voorleeswedstrijd?

Lees meer over de Nationale Voorleeswedstrijd